165 YAPI İSTİMLAK EDİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Batman Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı İluh çevresindeki kentsel dönüşümün 1. etabını kapsayacak 1. etabı kapsayan 35 dönümlük alanın kamulaştırma çalışmalarına yakında başlanılacak. Vali ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin'in titizlikle üzerinde durduğu ve Sakatatçılar çarşısı ile Şeyh Maruf camisinin bulunduğu 35 dönümlük alanın kamulaştırması için geri sayım başladı. Belediye, önümüzdeki günlerde 165 konut sahipleri ile bilgilendirme toplantısı yapacak.

İSTİMLAK BEDELLERİ ÖDENECEK

İlk etabı kapsayan Çarşı mahalle sakinleri ise kamulaştırma çalışmalarının hızlandırılmasını istediler. 54 Yıldır İluh deresi kenarında yaşadığını belirten eski ve görevden alınan Muhtar Cemal Çerçel, şunları kaydetti: "60 Yıldır gündemde olan derenin ıslahını herkes istiyor. Şu günlerde kamulaştırması konuşulan dere kenarındaki yapı ve gayri menkullerin istimlak bedelleri verilirse kimsenin de bu çalışmaya karşı çıkacağına ihtimal vermiyorum. Biz de bu manzaradan kurtulmak istiyoruz. Büyüklerimiz bu dere kenarında hastalıklarla mücadele etti. Rahat yüzü görmedik, bari çocuklarımız rahat bir nefes alsın."

İLUH'UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

İluh Mahalle muhtarı Mehmet Bars, Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin'in projelerini desteklediklerini söyledi. İluh deresinin 1. etap projesi ile Güney-Batı bölgesindeki 40 metre genişliğindeki yolun da İluh ve çevresindeki ücra mahallelere hayat vereceğini ifade eden Bars, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vali ve Belediye Başkanvekili sayın Hulusi Şahin, Batman'ın önünü açacak projeleri hayata geçirmeye çalışıyor. Bu projelerle mahallemizin olduğu gibi çevresindeki 8 semtin de çehresini değiştireceğine inanıyoruz. İluh deresi Batman için bir kangren yarasıdır." (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim