Batman’da birçok güzergahta yıkım kararı verilen binalardan daire satın alan bazı vatandaşlar, basın açıklaması gerçekleştirdi. Aileler adına konuşan Mehmet Emin Altun: “30 Yıllık birikimimizle ev aldık. Belediye denetmenleri ve müteahhitlerin mağduruyuz. Müteahhitlerden rüşvet alan denetmenler inşaat süresince kaçak yapılara göz yumdu. 1200 Aile mağdur durumda” dedi.

“30 YILLIK EMEĞİMİZ YIKILMASIN”
Batman’da ruhsatsız ve imara aykırı yapılan binalara yönelik Belediye’nin yıkımı devam ederken, kaçak binalardan daire alanlar bazı vatandaşlar Atatürk parkında basın açıklaması yaptı. Ailelerin açıklamasına Hüda-Par İl Başkanı Davut Şahin de destek verdi. Aileler adına konuşan Mehmet Emin Altun: “Belediye’nin denetmenleri ve müteahhit işbirliği sonucu maddi durumu çok düşük 300 aile mağdur oldu. Ömrün yarısını inşaatlarda geçirip bugün birikimini kaybeden ailelerle toplandık. Öncelikle Türkiye’nin hukukuna güvenimiz tamdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın böyle bir durumdan habersiz olduğunu düşünüyoruz. 300 Aileye sahip çıkacağına şüphemiz yoktur” dedi.

AİLELERDEN RÜŞVET İDDİASI
İnşaat süresince Belediye denetmenlerinin binaları yapan müteahhitlerden rüşvet aldığı iddiasında bulunan Altun, şöyle devam etti: “Belediye’de yönetim değişikliğindeki süreci fırsat bilen belediye denetmenleri ve inşaat firmalarının mağduruyuz. Müteahhitler kaçak yapıyı başlatıp belediyeden denetime gelenlere bol rüşvetle binaları bitirme aşamasına getirmiştir. Bu durumdan haberi olmayan ve yüzde 45’i okuma yazması olmayan ailelere daireler satılmıştır. Belediye el değiştirdikten sonra Valimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu binaların yıkılacağını dile getirdi. Belediye denetim elamanları ise Batman’ın Çankaya’sı sayılan lüks semtlerde oturmaktadır. 30 Yıllık birikimimiz yıkımla karşı karşıyadır. Sayın Valimizden ricamız, bu halkın mağdur olmaması için bir çözüm sağlamasıdır. Binalarımızı test edebilirler, eğer depreme dayanıklı değilse, aykırı yapılmışsa yıkımı yapılsın, kimse de tepki göstermeyecek.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim