**HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP il teşkilatı üyeleriyle birlikte Çağdaş’ı ziyaret etti. 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Tiryaki: “Sandık sandık durum değerlendirmesi yapacağız. Herkesin bilmesini istediğimiz, bundan böyle demokratik muhalefetin de sözcüsü olacağız” dedi.

“EŞİTSİZ BİR YARIŞTI”
24 Haziran seçimleri geride kalırken, yerel medyaya ziyaretler gerçekleştiren HDP’li heyet, Batman Çağdaş’ı da ziyaret etti. HDP İl Eşbaşkanı Berivan Helen Işık ve bazı il teşkilatı üyeleriyle gazetemizi ziyaret eden HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, şöyle konuştu: “24 Haziran seçimi eşit koşullarda yapılmadı. Bazı koşullar nedeniyle eksik kadroyla çalışmalarımızı yürüttük. Hedefimiz 80 ve üzerinde vekil çıkarmaktı. Bazı yerlerde daha fazla oy almamıza rağmen istediğimiz vekil sayısını çıkaramadık. Bu seçim bir açıdan demokratik bir kazanımdı.” Partileri ile Cumhurbaşkanı adaylarının arasındaki oy farkına da dikkat çeken Tiryaki: “HDP’den, CHP’nin adayına geçiş olmuş olabilir” dedi.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”
Meclis’te demokratik muhalefetin sözcüsü olacaklarını da ifade eden Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehrin işsizliğinden, tarım politikasına kadar şehrin tüm sorunlarının çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Bu şehir bize 4 vekil verdi, değer verdi. Biz de bu şehrin sorunları için var gücümüzle çalışacağız. Batman, tarım zengini bir kent. Bölgeye yetecek kadar birçok alanda ürün verebilecek kapasitede bir şehir. Yeni bir dönem başlıyor. Keşke birden fazla yönetim modeli olsaydı. Yine de biz demokratik muhalefetin sözcüsü olacağız.” Öte yandan çocukluğundan beri Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı bildiğini ifade eden Tiryaki: “Çocukluğumdan beri Çağdaş’ı bilirim. Batman’ın güçlü bir basını var” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim