*Batman Belediyesi’nde ikinci yılın değerlendirmesini yapan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin; “Göreve gelişimizle Batman’ın her kuruşu Batman için harcandı ve kronikleşen tüm problemler çözüldü” dedi.

*Kent merkezinde altyapı ve üst yapı yatırımlarına hız verildiğini belirten Vali Şahin, kanserojen su borularının söküldüğünü söyledi ve ekledi; “Yaklaşık 30 kilometrelik asbestli su borusu değiştirildi.”

“DEĞİŞİME İNANDIK, BİRLİKTE BAŞARDIK”
Batman Belediyesi’nin ikinci yılı kapsayan çalışmaların değerlendirmesini kent merkezindeki muhtar ve basın mensuplarının da katıldığı toplantıda yapan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Batman’da kronikleşen tüm problemlerin çözüldüğünü ifade etti. Güngör Palas Düğün ve Davet salonunda yapılan değerlendirme toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları ve ünite müdürleri de katıldı. “Değişime inandık, birlikte başardık” diyen Vali Şahin, İluh deresinde başlayan kentsel dönüşüm projesine de dikkat çekti. Vali Şahin, “Bir şehir düşünün. Ortasından geçen dereden su yerine çamur akıyor. Etrafında çöp yığınları. İnsanlar salgın hastalık ve kötü kokudan şikayetçi. Çöpler toplanacak olsa depolama ve imhası vahşi. Çöp yangınlarında gökyüzünü duman, çevreyi yine kötü kokular kaplıyordu” dedi.

“İMARSIZ, PLANSIZ VE ALTYAPIDAN YOKSUN BİR ŞEHİRDİ”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “İmarsız, plansız ve altyapıdan yoksun bir şehir. Asbestli boru hattıyla gelen içme suyu bir gün aksa ertesi gün kesik, insan sağlığını tehdit ediyordu. Bir şehir düşünün. Halkı mutsuz ve çaresiz. Adı intihar ve işsizlikle anılır olmuş. Gelecek onlarca yılı bitmek bilmeyen ödemelerle ipotek altında. Sağanakta deresi taşan, sel suları çekilince ağıtların yükseldiği bir şehirdi Batman. Belediye’nin tüm imkanları sonuna kadar tüketilmiş ancak çakılı tek bir çivi yoktu. Neyse ki, o karanlık günler geride kaldı. Göreve gelişimizle Batman’ın her kuruşu Batman için harcandı ve kronikleşen tüm problemler çözüldü.”

“BATMAN’IN YENİ İMAR PLANI HAZIR”
Batman’ın yeni imar planın hazır olduğunu belirten Vali ve Belediye Başkanvekili Şahin; “Bugün yeni imar planı hazır, altyapısı güçlü, yeşil alanlarıyla nefes aldıran, kadınına, destek, yaşlısına bakım, yoksuluna yardım sağlayan; çocuklarına eğitim ve spor, gencine sosyal yaşam, engellisine eşit yaşam imkanı veren, modern sokak ve caddeleri, marka projeleriyle göz kamaştıran bir Batman var. Değişime inandık ve birlikte başardık” dedi. Batman’ın gündeminde büyümenin olduğunu söyleyen Vali Şahin, şunları kaydetti; “Altyapı projelerimiz hız kazandı. Asbestli olan 130 kilometre asbestli su borusu 30 kilometresi değiştirildi. Diğer bölümlerinin değiştirilmesi için de çalışmalarımız sürüyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim