** Özelleştirildikten sonra Batman’da tüm mahallelerde her gün ‘bakım-onarım’ çalışmaları nedeniyle kesinti uygulayan DEDAŞ, vatandaşı bezdirdi. Aydınlatma ışıklarının da devrede olmadığı kent, karanlık içinde…


TEPKİLER BÜYÜYOR
Bir süre önce özelleştirilen Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü’ne tepkiler büyüyor. Uzun süredin ‘bakım-onarım’ çalışmaları nedeniyle kentin dört bir yanında enerji kesintisine giden Dicle EDAŞ, neredeyse her gün 3-4 mahallede 4 saatlik kesintiler uyguluyor. Kent merkezinin yanı sıra kırsal kesimde yaşanan enerji sorunu vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. Gazete bürosunu arayarak, DEDAŞ’a tepki gösteren bazı yurttaşlar: “Ne yazık ki eskiyi arar olduk. DEDAŞ özelleştikten sonra hizmet göremiyoruz. Bakım-onarım adı altında hergün elektrik kesintisi uygulanıyor. Bu durum bize inandırıcı gelmiyor. Kesintiler böyle devam ederse eylem yapacağız. Kış ayı bastırdı. Elektrik kesintisi nedeniyle kaloriferler devreye giremiyor. Çoluk-çocuğumuz hergün hasta” dediler.

SOKAKLAR KARANLIKTA
Enerji kesintisinin yanı sıra Batman’ın bazı işlek noktalarında da sokak lambalarının yanmaması görünmez kazalara davetiye çıkarıyor. Yeni otogar mevkisi ile Kültür mahallesinin birçok sokağında sokak lambalarının devrede olmadığını belirten bazı yurttaşlar, şunları söylediler: “Hergün yaşanan elektrik kesintileri yetmiyormuş gibi Batman’ın girişi ile birçok mahallesinde sokaklar karanlıkta. Bu güzergahlarda trafik kazalarıyla karşı karşıyayız. DEDAŞ hizmet adı altında aslında hizmet vermiyor. Hiçbir dönemde bu sorunları yaşamadık. İl yöneticilerinin yaşanan elektrik sorununu çözmesini istiyoruz. Vatandaşlar olarak bu kötü durumu hak etmiyoruz.”

Editör: TE Bilişim