MISIR, KATAR VE IRAK
KÜRDİSTAN’INDAN ALİMLER KATILDI

Davet ve Kardeşlik Vakfı, Batman’da şube açtı. Türkiye genelinde birçok şubesi bulunan Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın açılış etkinliğine Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, çok sayıda STK’nın başkan ve yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı. Başkanlığını Mısır El Ezher Üniversitesi mezunu Abdulhakim Erkemen’in yaptığı Vakfın açılış etkinliğine Vakfın Genel Başkanı Recep Songül, İhvan-ı Müslim’in Davet ve İrşad Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Abdulhalık Eş-Şerif ve Irak-Kürdistan İslami Birlik (Yekgirtu) Parti temsilcisi İsmail Revendi ile Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin El Karadaği de katılarak birer konuşma yaptılar. Müslümanların kardeş olduklarına dikkat çeken konuşmacılar, Batman’daki etkinliğe davet edildikleri için vakıf yetkililerine teşekkür ettiler.

 

ERKEMEN: “İLİM, AHLAK VE HAREKET”

Açılış konuşmasını yapan Davet ve Kardeşlik Vakfı Batman Şube Başkanı Abdulhakim Erkemen, ‘İyiliği yaşatmak, kötülüğe engel olmak’ misyonuyla hareket ettiklerini belirterek; özetle şunları söyledi: “İnsan ve değer merkezli çalışan, ıslah metodunu benimseyerek, davet faaliyetlerini gerçekleştiren ve ‘Müminler ancak kardeştir’ ilkesi gereği, aynı inancı taşıyanlar arasındaki kardeşlik ruhunu diri tutmak, Manevi ve ahlaki değerlerimizi hayatın merkezine yerleştiren nitelikli nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Davet ve Kardeşlik Vakfının, Batman ilinde de faaliyetlerini yürütmek üzere Batman Temsilciliği açmış bulunuyoruz. Türkiye genelinde çatısı altında otuza yakın STK, yirminin üzerinde şark usulü klasik İslami eğitim veren medrese ve gençlik merkezi barındıran Davet ve kardeşlik Vakfı, üç temel sloganla ortaya çıktı: İlim, ahlak ve hareket.”

 

“ARAPÇA DİL EĞİTİMİ VERİLECEK”

Erkemen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halihazırda Türkiye genelinde birçok şubesi ile hizmet vermekte olan vakfın Batman temsilciliği ile ilimizin manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkı sunmada yeni bir soluk oluşturması hedefleniyor. Vakıf bünyesinde nitelikli ve ileri seviyede Arapça dil eğitimi, temel İslami ilimler, örnek aile ve örnek toplum alanlarında da eğitim seminerleri ve çalışmalar düzenlenmesi planlanıyor. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) üyesi olan Davet ve Kardeşlik Vakfı, Dünya Müslümanlarının birliği, dayanışması yolunda önemli bir hareket olmayı hedeflemektedir.”

 

Editör: TE Bilişim