* Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, havaların soğumasıyla Batman kent merkezindeki dar  gelirlilere bu yıl 17 bin ton kömür dağıtacak.

22 BİN 266 AİLEYE KÖMÜR

Havaların soğumasıyla birlikte Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, kent merkezinde daha önce tespit ettiği 22 bin 266 aileye önümüzdeki günlerde toplam 17 bin ton Kütahya linyit kömürünü dağıtacak. Her aileye ortalama 750'şer Kg. kömür verileceğini belirten Vakfı Müdürü Beşir Arslan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kullanım için belirlediği kömürü ailelere dağıtacağız. Sığınmacıların da aralarında bulunduğu ailelerin evlerine kadar yakacağı ulaştıracağız" dedi.

KÖMÜR, GAR’A ULAŞTI

Batman'ın yanı sıra komşu il Mardin'in Midyat ilçesindeki dar gelirlilere de dağıtacak Kütahya kömürü dünden itibaren Batman garına ulaşmaya başladı. Batman kent merkezindeki dar gelirlilere en geç 10 gün içinde kömür dağıtımının yapılacağını söyleyen Vakıf Müdürü Arslan, şöyle devam etti: "Tespit ettiğimiz dar gelirli ailelere yakın bir sürede yardım gerçekleştirilecek. Valimiz sayın Ahmet Deniz'in talimatıyla bu yardımı da diğerleri gibi izdihamsız bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar götüreceğiz." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim