**Döviz kurundaki düşüşlerin henüz gübre fiyatlarına tam olarak yansımadığını söyleyen Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan; “Gübrede çiftçinin beklediği indirimler gerçekleşmedi. Gübre tonunda 1000-1500 TL’lik düşüş çiftçinin beklentisinin çok altında” dedi.

DAHA FAZLA İNDİRİM BEKLENİYOR
Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, yöre çiftçisinin önemli girdi maliyetlerinden olan gübrede henüz beklenilen indirimlerin gerçekleşmediğini bildirdi. Gübre tonunda 1000-1500 TL’lik indirimlerin çiftçiyi gübre alımına yöneltmediğini ifade eden Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan; “Çiftçinin en önemli girdilerinden biri de gübre maliyetleridir. Maalesef çiftçi gübrede henüz beklediği indirimi görmedi” diye konuştu.

3 BİN ÇİFTÇİDEN 1500’Ü GÜBRE ALDI
Doğan, şöyle devam etti; “Batman merkezde ÇKS’ye kayıtlı 3 Bin çiftçiden şu ana kadar 1500’ü gübre alabildi. Gübre tonu 14 Bin TL’ye kadar yükselmişti. Son günlerde ton başı 1000-1500 TL’ye kadar düşüşün olduğu gübrede halen çiftçi tarlaya gübre atamamanın burukluğu içinde. Son indirimler çiftçiyi gübre alımına yöneltmedi. Bu nedenle Batman çiftçisi az gübre isteyen mercimek, arpa ve nohut gibi ürünlere yöneldi.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim