**Geçen Cuma kar yağışının etkili olduğu kentin yüksek kesimlerinde oluşan manzara adeta iki mevsimi bir arada yaşatıyor. Yüksek kesimlerde kar hakim olurken, kent merkezinde ise güneş açtı.

MERKEZDE GÜNEŞLİ GÜNLER
Ocak ayının son haftasına girilirken, Batman iki mevsimi bir arada yaşıyor. Şehrin etrafındaki Raman, Batıraman ve diğer yüksek kesimlerde beyaz örtüye büründü. Şehir merkezi ise bahardan kalma günler yaşıyor. Petrolün ilk çıktığı Raman dağındaki yol, aşırı buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanırken, köylüler zor durumda kaldı. Raman’dan Batman’a bakarken bahar günlerini anımsadıklarını belirten Yakıtlı (Zeve) köyü sakinleri: “Batman’a 15 kilometre gibi yakın bir mesafedeyiz. Fakat burası kardan geçit vermiyor. Batman ise güneşli günler geçiriyor” dediler.

YEŞİL VE BEYAZ’IN BULUŞMASI
Batman kent merkezine bağlı bazı köyler ise iki mevsimi bir arada yaşıyor. Güneşli günlerle birlikte yeşil manzaraya kavuştuğunu belirten Recepler köy sakinleri: “Köyün içinde ise yer yer 20-30 santim arasında kar var. Son yılların en sert geçen mevsimiyle karşılaştık. Oysa buğday ekili alanlarımız ise yeşerdi. İki mevsimi adeta bir arada yaşıyoruz. Köyümüzün çevresi de gelinlik gibi beyaza büründü” dediler.

KIRSAL BEMBEYAZ
Batman merkeze bağlı köylerden Yolveren köyünün etrafı da tamamen beyaza büründü. 4 Haneli köyde yaşayan Cengiz Kıy, kar yağışı ile birlikte köye yakın mesafedeki şehir çöplüğünün bile kar altında kaldığına dikkat çekti. Raman dağı eteğindeki Yolveren köyü yakınından geçen Raman yolu ise yer yer trafiğe geçit vermiyor. Aşırı buzlanma nedeniyle bazı araçlar, yolda kalıyor. Özel İdare ekipleri ve TPAO araçları, yolda tuzlama çalışmalarına başladı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim