** İHD Batman Şubesi, ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ sloganıyla 377. Eylemini gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan İHD yöneticisi İlyas Tarım; “Çözüm sürecine geri dönülmeli ve hedef gösterici kışkırtıcı dilden vazgeçilmeli” dedi.

“İFADE VE DÜŞÜNCE
ÖZGÜRLÜĞÜ YOK SAYILIYOR”
Her Cumartesi olduğu gibi Gülistan caddesinde bir araya gelen İHD yöneticileri, kayıp yakınları ve STK temsilcileri, taleplerini yineledi. 377. Hafta eyleminde basın açıklamasını okuyan İHD yöneticisi avukat İlyas Tarım, eylemlerinin son bulmasının hayalini kurduklarını ifade ederek; “Yıllardır iş başına gelen her iktidara, ‘Devletin yok etme sistemine dâhil olmayın, devleti hukuk temellerine oturtun ve karanlıkta kalmış alanları aydınlatın’ talebinde bulunuyoruz. Ve yıllardır bu alanlardan ayrılacağımız günü düşlüyor, eşit yurttaşlık temelinde, insana yaraşır, barış ve huzurlu bir ülkede uyanmayı arzuluyoruz. Anayasa komisyonunun dokunulmazlıklarla ilgili görüşmesinde çıkan tartışmalar ve HDP’li vekillere yapılan fiziki saldırılar göstermektedir ki; demokrasinin gereği olan düşünceyi ifade etme, yayma ve örgütleme, yasaksız ve baskısız siyaset yapma hakkı önceki tartışmalarda olduğu gibi bugün de tamamen yok sayılmaktadır” dedi.



 “EN KÖTÜ BARIŞ, EN İYİ SAVAŞTAN İYİDİR”
Kayıp ve faili meçhul cinayetlerin faillerinin bir an önce yetkili merciler önüne çıkarılıp yargılanması gerektiğini de dikkat çeken Tarım şöyle devam etti; “Devlet, koruyucu refleksinden vazgeçmeli. İşçi ve emekçilere insani iş koşullarının sağlanması ve emeklerinin karşılığı olan ücretin hakkaniyet ölçülerinde arttırılmalı. Tutuklama koruma tedbirinin bir cezalandırma aracı olarak kullanılmasından vazgeçilmeli. Çözüm sürecine geri dönülmeli ve hedef gösterici kışkırtıcı dilden vazgeçilmeli. Halkımıza da buradan savaşı kutsallaştıran devlet mantığına rağmen barış çağrısı yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki en kötü barış en iyi savaştan iyidir. Onurlu bir barış sağlanana kadar insan hakları aktivistleri olarak mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim