** CHP Batman seçim lokalini açan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, çözüm sürecinde yaptıklarının ortada olduğunu söyledi ve ekledi: “TBMM’nin sayfalarına girin, süreçle ilgili çalışmalarımızı öğrenin. Herkese fırsat eşitliği istiyoruz.”

** HDP’li Belediye ziyaretinde Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir’in, ‘CHP baraj altında kalmasın’ sözlerine Milletvekili Akkaya: “Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’dan milletvekili bekliyoruz” dedi.


CHP LOKALİNİ AÇTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Yakup Akkaya, CHP Batman merkez seçim lokalinin açılışında Ak Parti iktidarını eleştirirken, seçim barajının düşmesi için hiçbir partiden destek alamadıklarını söyledi. Çözüm sürecini de değerlendiren Akkaya: “Bu süreçte şeffaflık istedik. Yaptıklarımızı merak edenler Meclis’in sayfalarından çalışmalarımızı öğrenebilirler” dedi. Batman Park AVM karşısındaki seçim lokali açılışına PM üyesi Hüseyin Yaşar ve CHP Milletvekili adayları ile birlikte gelen Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, 1500 TL asgari ücret ve iki dini bayramda ikramiye vaadlerini iktidarlarında hayata geçireceklerini söyledi.

“SÜRECİ İYİ OKUYUN”
Akkaya, lokalde toplanan bir grup partiliye seslendi. Akkaya, şöyle konuştu: “Çözüm sürecinde TBMM’de ciddi çalışan belki de tek partiydik. Yaptıklarımızı merak edenler Meclis’in sayfalarını tıklasınlar, süreçle ilgili çalışmalarımıza göz atsınlar. Eşit yurttaş hakkının TBMM’deki yasalardan geçmesi gerektiğine dikkat çektik. Barajın düşmesi için maalesef bizi destekleyen parti olmadı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş daha yeni
 yeni baraj meselesini açıklıyor. Faili meçhuller başta olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamının üzerine biz gittik.”


HDP’Lİ BELEDİYEYE ZİYARET
Beraberindeki partililerle birlikte Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’i ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ana muhalefet partisi olarak yerel yönetimlerin isteklerini dinlemeye geldiklerini söyledi. 7 Haziran seçimlerinin tüm partiler için önemli bir sınav olacağını ifade eden Akkaya: “Darbelerden en çok çeken CHP olmuştur. Geçmişe yönelik arşivler SEKA’ya verilmiştir. HDP’nin de kendisine yönelik bazı özeleştirilerde bulunması lazım. Çünkü Dolmabahçe Sarayında açıklanan 10 madde arasında yüzde 10 barajı da bulunmalıydı” dedi.


ÖZDEMİR: “CHP BARAJ ALTINDA KALMASIN”
Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, yeni Anayasa’nın şart olduğunu ifade etti. CHP’nin bölgedeki durumuna değinen Özdemir, şöyle devam etti: “Bölgede CHP’nin durumu iç açıcı değil. Sakın CHP baraj altında kalmasın. Gördüğümüz CHP’li dostlarımız bile bize destek olacaklarını söylüyorlar. CHP sol ama sağa oynuyor.” Eşbaşkan Gülistan Akel ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun meydanlarda kendisini Kürt olarak açıklayamamasının nedenini merak ettiklerini ifade ederek: “CHP neden bu coğrafyada yok? Kürt olmak ayıp değil, günahta değil. Genel Başkan Dersimli ve Kürt olduğu halde açıklayamaması düşündürücüdür” diye konuştu.

“3 İL’DEN VEKİL BEKLİYORUZ”
CHP’li Akkaya, Batman’ın da aralarında bulunduğu Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili beklediklerini belirterek: “Kamuoyu yoklamalarında iyi durumdayız. Bölgedeki üç ilden vekil çıkarırsak şaşırmayın” dedi. Daha sonra Kürtçe-Türkçe sözlük ile Hasankeyf figürlü tabağın hediye edildiği Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi ve Ziraat Odası’na da ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim