** Düşünce ve İnanç Platformu bileşenleri, ülke gündemindeki konular ile Batman’daki bazı gelişmelere dikkat çekti.


İHH’YA YÖNELİK ÇİRKİN KAMPANYA”
Memur-Sen, Bey-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Özgür-Der, Mazlum-Der, Anadolu Gençlik ve Aile Der’den oluşan Batman Düşünce ve İnanç Platformu, basın açıklaması düzenledi. Açıklamada gündemdeki konulara dikkat çekildi. Basın açıklamasını okuyan M. Şafi Özperk, İHH’ye yönelik girişimleri eleştirdi. Özperk: “Son zamanlarda İHH İnsani Yardım Vakfına yönelik küresel boyutlarda sinsi bir kampanya başlatılmıştır. Amaç İHH’yı terör ile ilişkilendirerek dünya kamuoyunda itibarsızlaştırmak ve çalışmalarını sekteye uğratmaktır. İHH’ya karşı yapılan bu çirkin kampanyayı şiddetle kınıyoruz. Son olarak Kilis’te İHH İnsani Yardım Vakfının ofisine yapılan operasyonun zamanlaması ve yapılış şekli son derece manidardır.”


ŞER ODAKLARI, ÇÖZÜMÜ İSTEMİYOR”
Batman’da son zamanlarda yaşanan bazı olaylara da işaret eden Özperk, şöyle devam etti: “Son bir yıldır bölgemizde huzur haki olmaya başlamış, çözüm süreciyle dağlarımıza ve şehirlerimize bahar havası hakim olmaya başlamıştır. Ne var ki, çözüm sürecini baltalamak isteyen şer odakları çirkin yüzlerini tekrar göstermek eğilimindedirler. Son bir ayda ilimizde bir öğrenci yurdu, bir derneğin şubesi ve bazı mütedeyyin şahısların ev ve işyerlerine yönelik bombalı saldırılar düzenlenmiştir. Barış sürecinin başarıya ulaşması bedel ister. Siyasi eğilimi ne olursa olsun tüm şiddet yanlıları toplum vicdanında mahkum edilmelidir. Çünkü insan hakları ve demokrasi gibi değerler farklı görüşleri ortadan kaldırmayı değil, bu farklılıkların yaşatılması ve tahammül kültürünün gelişmesini öngörmektedir.”


EĞİTİM-SEN PANELİNE ELEŞTİRİ
Platformun açıklamasında Eğitim-Sen’in düzenlediği panele de dikkat çekildi. Panelin kabul edilemez olduğunu belirten Özperk: “Batman’ımızda ilk defa spotlarıyla inancımız ve değerlerimizle alay edercesine bir panel düzenlendi. Panelde “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler” adı altında cinsel sapkınlıklar tartışılmıştır. Bütün ilahi dinlerde, psikoloji ve tıp biliminde ve nihayet İslam dininin temel kaynaklarında bir sapkınlık olarak gösterilen durumlar bu panel ile normal bir eğilim gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Batman’ımızın sosyal, kültürel, ekonomik birçok sorunu var iken; bu sorunların ötelenerek örf ve adetlerimizde de asla kabul görmeyen bu tür sapkınlıkların gündemin ön sıralarına taşınması toplumun vicdanını yaralamıştır. Hasta bireylerin bu hastalıklardan kurtarılmasının toplumsal bir görev olduğu bilinciyle tüm kesimleri bu sosyal yaranın tedavisi konusunda dikkatli ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim