**Halk otobüsüyle Batman’a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Gündemi değerlendiren Tekin; “Kürt Sorunu sadece HDP ile çözülecek bir sorun değil. TBMM’deki tüm siyasi partiler sorumluluk almalı” dedi.

“KRİTİK SÜREÇLERDEN GEÇİYORUZ”
Bölge illerinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Batman’da partililerle buluşup, basın açıklamasında bulundu. İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve parti yöneticilerinin bulunduğu basın açıklamasında gündemi değerlendiren Tekin; “Çok kritik süreçlerden geçiyoruz. Bugün ekonomik boyutların nerelere kadar geldiğini vatandaşlarımız yaşayarak görüyor. Özellikle Batman’da, Diyarbakır’da ve Mardin’de ekonomik krizi hissetme durumu Batıdan daha yüksek olduğunu, yani Batıda ekonomik boyut 40 dereceyse, maalesef buralarda 41-42 derece olarak görüyoruz. Her alanda maliyetlerinin yüksek oranda olduğunu TÜİK de duyurdu” dedi.

“SORUN SADECE HDP İLE ÇÖZÜLMEZ”
Milletvekili Tekin, şöyle devam etti; “Kürt sorunu sadece HDP ile çözülecek bir sorun değil. TBMM’yi tarif etmiştir, TBMM’deki tüm siyasi partiler, HDP de, Ak Parti de ve diğer tüm partiler sorumluluk alacak. Çünkü bu Türkiye meselesidir. Bu mesele sadece Batmanlı, Diyarbakırlının meselesi değil, bu mesele Rizelinin, Manisalının, Aydınlının, Çorumlunun da meselesidir. Bunun için gelin bu meseleleri müzakere edelim, hiç kimse korkmasın, öyle ‘bölünür falan’ buna en çok Batmanlı karşı çıkar. Hiç merak etmeyin ‘ben bu ülkeyi bölerim’ diyenlerin önüne Batmanlılar kendini set eder merak etmeyin. Yeter ki bu mesele sağlıklı bir şekilde müzakere edilsin.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim