**Çalışkanlığı nedeniyle ‘İsot İsmail’ lakabı verilen 90 Yaşındaki Batman eski İl Genel Meclis üyesi İsmail Sönmezsoy, covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

SON AÇIKLAMASINI ÇAĞDAŞ’A YAPMIŞTI
Batman’ın sevilen bir siması daha covid-19 virüsüne yenildi. Kozluk ilçesinin Tuzlagözü (Melafa) köyü doğumlu olan 90 yaşındaki İsmail Sönmezsoy, bir süredir covid-19 nedeniyle özel hastanede tedavi görüyordu. 1988 Yılına kadar 35 yıl süreyle Karayolları Şube Müdürlüğü’nde şef olarak çalışan Sönmezsoy, SHP’den il genel meclisi seçilince emekli olmuştu. Batman’da görev yapan bürokratlarla yaptığı dostluklarla bilinen ve iki yıl önce Batman Çağdaş’a dostluklarını anlatan Sönmezsoy’un vefatı, kentte üzüntü yarattı. Sönmezsoy, Kozluk-Melafa köyünde toprağa verildi.

HER BAYRAMDA BÜROKRATLARA
KARTPOSTAL GÖNDERİRDİ

40 Yıl önce birlikte çalıştığı Valiler, Genel Müdürler, Kaymakamlar ve Yargıçlar ile mektuplaşan Sönmezsoy, Çağdaş’a şu açıklamalarda bulunmuştu: “Yıllar önce dostluk kurduğum Batman’ın ilk Valisi Tuncer Perçinler’den ilk Defterdar Kadir Turgutlu’ya, Batman’ın ilk Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah’tan ilk Milli Eğitim Müdürü Nurullah Özkuluç’a kadar tüm bürokratları, özel gün ve bayramlarda unutmuyorum. Batman’ın eski valilerinden Zeki Şanal, Karayolları Genel Müdürlüğünden bürokratlar ile eski kaymakamlar, hakim ve savcılarla da iletişimimi sürdürüyorum. Tanıdığım devlet büyüklerini unutmam. Onlara her zaman ahde vefa borcum var. Zor şartlarda görev yaptığımızda hep yanımızda oldular. Mutlaka tanıdığım bürokratları arar, sorarım. İstanbul, Ankara ve İzmir’e gittiğimde de bürokratlarımızı ailece ziyaret ederim. Yaşım el verdikçe bu diyalogu sürdürmeye devam edeceğim. Her bayramda mutlaka aynı dönemde görev yaptığımız bürokratlarla bayramlarda karşılıklı tebrikleşiriz. Zaman zaman da mektuplaşırız”...

Editör: TE Bilişim