* ‘1 Mayıs emek ve dayanışma’ günü Batman’da davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla kutlandı. Sendika işçileri, öğleden sonra iki koldan Sanat sokağında buluştu. 1 Mayıs işçi bayramına Eğitim-Sen, Disk Genel-İş, Petrol-İş, İHD dernek ve sendikalarının işbirliğiyle kutlandı.  

EMEKÇİLERİN GÜNÜ

Batman’da 1 Mayıs kutlamaları bayram havasında geçti. Kutlamalara Petrol-İş Sendikası Başkanı Mehmet Doğu, DİSK Genel-İş Sendikası Başkanı Halis Yakut, Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aratemur, SES Şube Başkanı Deniz Topkan, İHD Şube Başkanı Osman Künteş ve DTP İl Başkanı Özcan Erdem katıldı. İşçilerin bayramını kutlayan sendika başkanları sırayla söz aldı. Başkanların ortak vurgulamalarında, “İşçi bayramını hala sınırlı şekilde kutluyoruz. Hükümetin yaptığı tüm yanlışların zararını işçiler görüyor. Savaşta da zararı biz görüyoruz. Tüm külfetler emekçi halka kesiliyor. Şimdi alanlar tek ses oldu. Bu işçilerin birlikteliğiyle ülkenin tüm sorunları çözülecektir” dediler. Basın açıklamasının ardından halay çeken emekçiler daha sonra sessizce dağıldılar.

İŞTEN ÇIKARILANLARDAN PROTESTO!

29 Mart yerel seçimlerde Beşiri Belediye’sini kazanan AKP’li Sait Karabulut’un kendilerini işten çıkardığını iddia eden 33 işçi de alandaydı. İşten çıkarılanlar, ‘Ağalar diyarında işçi kıyımı-Beşiri’, ‘Devlet kadrosu Beşiri’de boş’, ‘AKP Ankara’da bayram, Beşiri’de kurban’, ‘Beşiri’de işçi kıyımı’ yazılı dövizlerle protestoda bulundu.

Editör: TE Bilişim