İnsanların evden dışarı çıkmamaları için alınan tedbirler çerçevesinde tüm ülkede bayramda sokağa çıkılmamasına karar verildi.

Beslenmemiz, yaşadığımız ortam, uyku kalitesi ve birlikte yaşadığımız insanlar gibi çeşitli faktörlerin yanı sıra egzersiz de sağlığımızı etkileyen kimyasal reaksiyonlara yol açar. Düzenli egzersizin kalp sağlığı, kemik yoğunluğu, eklem mobilitesi, bilişsel kapasite, ruh hali ve metabolik fonksiyonlar üzerinde olumlu bir etki yarattığı bilinmektedir. Ayrıca, egzersiz kas kütlesinin artmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Elbette bu listeyi daha da uzatabiliriz ancak stresli dönemlerde, düzenli egzersizin en büyük faydalarından biri de günlük hayatı daha kolay sürdürmeye yardımcı olmasıdır.

Evde Egzersiz

Aslına bakılırsa, egzersiz yapmak durumu normalleştirmenize ve evde kaldığınız bu dönemde ruh sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Egzersiz duruma odaklanmanız ve daha mantıklı bir bakış açısı geliştirmeniz açısından da faydalıdır. Yeriniz dar olsa bile egzersiz yapabilirsiniz. Minimum ekipman gerektiren egzersizleri yapmak için kendi vücut ağırlığınızı kullanmanız yeterli olacaktır.

Vücudunuzu esnetmek ve güçlendirmek için dilediğiniz zaman tam vücut egzersizleri yapabilirsiniz.

Tekrar Sayısı: Her egzersizi 10-12 defa yapın. Programı tamamlamak için egzersizleri 4 kere tekrarlayın. Süre: Yaklaşık 20 dakika.

Triceps dip egzersizleri

Bu egzersiz kollarınızın ve omuzlarınızın arkalarını çalıştırmanızı sağlar. Dizlerinizi hafifçe bükerek yere oturun. Parmaklarınız vücudunuza bakacak şekilde ellerinizi arkanızda tutun. Vücudunuzu kollarınız ve ayaklarınızla destekleyerek kalçanızı yukarı kaldırın. Kalçanız yere değene kadar kollarınızı dirsekten bükün ve sonra başlama pozisyonuna dönün. Egzersizi biraz daha zorlaştırmak isterseniz, kalçanızı kaldırırken sol bacağınızı da havaya kaldırın ve sağ kolunuzu ileriye doğru uzatın.

Evde Kolayca Yapabileceğiniz 10 Push-Up Egzersizleri

Pushup egzersizi

Bu, çok sayıda kas grubunu bir arada kullanmanızı gerektiren bir tam vücut egzersizidir.Yüzünüz aşağıya bakacak şekilde yere uzanın. Ellerinizi avuç içleriniz zemine bakacak şekilde omuz genişliğinde bir mesafede, omuzlarınıza yakın bir noktada tutun. Ayak parmaklarınızı yere değdirin ve ayaklarınızı birbirinden hafifçe ayırın. Kollarınızdan yardım alarak vücudunuzu havaya kaldırın. Başınızdan topuklarınıza kadar vücudunuzu düz bir çizgide tutun ve karın kaslarınızı kullanarak kalçalarınızı gergin tutun. Bu, tek push-up hareketinin başlangıç ve bitiş pozisyonudur. Dirseklerinizi bükerek göğsünüzü yere doğru indirin. Bir saniye bu pozisyonda durup başlangıç pozisyonuna dönün.

Evde Yapılabilecek En Etkili Karın Kası Egzersizleri | Aletsiz ...

crunch egzersizi

Bu denge egzersizi, karın kaslarınızı çalıştırır. Ellerinizin ve kollarınızın üzerinde durarak yerde pozisyon alın. Eller hemen omuzların altında ve dizler de kalçaların altında durmalıdır. Sırtınızı düz tutun. Sağ kolunuzu ileri kaldırın ve sol bacağınızı da arkaya uzatın. Dirseğinizi dizinize getirirken eşzamanlı olarak dizinizi göğsünüze çekin. 10 kere tekrarladıktan sonra diğer kol ve bacağa geçin.

Squat Nedir: Faydaları ve En Etkili Squat Hareketleri - Yemek.com

Squat egzersizi

Bu fonksiyonel egzersiz, vücudunuzun en geniş kas kütlesi olan kalçanızı ve bacaklarınızı çalıştırır. Ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha uzak mesafede tutarak ayakta durun. Kalça ve dizler ayak bileğinden itibaren düz durmalıdır. Kollarınızı düz bir şekilde uzatın. Kollar yere paralel durmalı ve avuç içleri yere bakmalıdır. Sandalyeye oturacakmış gibi pozisyon alın. Kalça dışarı doğru çıkıntı yaparken, göğsünüzü ve omuzlarınızı dik, sırtınızı ise düz tutun. Omurganızın doğal şeklini alması için başınız ve gözleriniz ileriye bakmalıdır. En iyi squat için kaslarınızı mümkün olduğunca çalıştırın. İdeal squat derinliği için, kalçalarınızı dizlerinizden aşağıya kadar indirmeniz gerekir. Vücut ağırlığınızı topuklarınıza vererek tekrar ayağa kalkın ve topuklarınızdan güç alın.

Evde kalça sıkılaştırmak için etkili 6 hareket - Medyafaresi.com Mobil

lunge egzersizi

Bu egzersiz, bacaklarınızın ön ve arka kısımlarını çalıştırır. Göğsünüzü dik, çenenizi yukarıya doğru tutun ve kalçalarınızı sıkarak sol ayağınızla geriye doğru büyük bir adım atın. Arka diziniz yere bakacak şekilde dizinizi kırın. Sol parmak ucunuzu yere basın. Ön ayağınız ise yerde sabit durmalıdır. Başlangıç pozisyonuna dönerken dizinizi öne doğru kaldırın. Bir saniye böyle durduktan sonra tekrarlayın ve diğer bacağa geçin.

Editör: TE Bilişim