** 20 Bini aşkın Suriyeli sığınmacının yerleştiği Batman’da yürek burkan manzaralar yaşanıyor. Sebze-Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur, her gün 400-500 civarındaki sığınmacının atılan 4-5 ton soğan, patates ve diğer ürünleri sofralarına götürdüğünü söyledi.

SOFRALARDA ÇÜRÜK SEBZE
İç savaştan kaçıp Batman’a yerleşen Suriyeli sığınmacılar, sebze-meyve ihtiyacını hal’deki çöplükten karşılıyor. Her gün çöplüğe attıkları 4-5 ton civarındaki patates ve soğanın sığınmacılar tarafından sofralara götürüldüğünü belirten Hal Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur: “Çoğu Suriyeli sığınmacı hal çöplüğüne sabah erken saatlerde gelmesi yüreğimizi burkuyor. Daha önce tek-tük dargelirli geliyordu ama son aylarda çürük sebze-meyveyi sığınmacılar sofralarına götürüyor” dedi.

“YÜREĞİMİZ YANIYOR”
Başkan Taymur, şöyle devam etti: “72 İşyerine sahip yeni sebze-meyve hali’ne son haftalarda sudan ucuz olan soğan ve patatese talip olmayınca tonlarca ürünü çöplüğe atıyoruz. Sığınmacılar çöplüğün etrafında adeta nöbet tutuyor. Bu manzara yüreğimizi yakıyor. Sığınmacılara imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Yine de taleplerini karşılayamıyoruz. Günde 400-500 sığınmacı çöplükten topladığı çürük sebze-meyve sofrasına taşıyor. Bu manzaradan en çok hal esnafı rahatsız.”

Editör: TE Bilişim