CADDE-SOKAKLAR BOŞ
Bölgenin en sıcak illerinden Batman’da hava sıcaklığı artıyor. Dün termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği kent merkezinde sıcak hava dalgası hafta sonuna kadar sürecek. Meteoroloji’nin verilerine göre Ağustos’un ilk haftasında da sıcaklıklar 46 derecenin altına düşmeyecek. Hava sıcaklığı, kentte yaşamı da olumsuz etkiledi. 11.00-17.00 saatleri arasında kentin cadde ve sokaklarında yaşam adeta durma noktasına geldi.

 

HAZIR SU ‘YOK’ SATIYOR
Sıcak havanın etkiliği olduğu kent merkezinde hazır su firmaları, su taleplerini karşılamakta güçlük çekiyor. Market, bakkal ve kuruyemişçilerin buzdolaplarındaki pet şişe sular vatandaşların akınına uğruyor. Pet şişe su talebinin arttığını söyleyen market işletmecileri, şöyle konuştular: “Son yılların en sıcak yaz mevsiminde dışarı çıkmak zorunda kalanlar pet şişe suyu yanından ayırmıyor. Firmalar talepleri karşılamakta güçlük çekiyor. Su satışlarından memnunuz.”

 

BATMAN’DA ‘TATİL’ GÖÇÜ
Sıcaklıklarla birlikte yurttaşlar, Olimpik yüzme havuzu başta olmak üzere özel işletmelerin yüzme havuzlarına akın ediyor. Okulların yaz tatiliyle birlikte kentte birçok vatandaş da serin bölgelere yöneldi. Batman’ın adeta boşaldığını belirten bazı esnaflar: “Sıcak saatlerde zaten kimse dışarı çıkmıyor. Akşam saatlerinde de az sayıda vatandaş dışarı çıkıyor. Tatil süreciyle birlikte kentte neredeyse kimse kalmadı. Son günlerde dükkanları siftahsız kapatıyoruz” dediler.

 

GÖLGELİKLERE SIĞINIYORLAR

Öğle saatlerinde dışarı çıkmak sorunda kalanlar ise yolcu durakları ile çevredeki ağaçların gölgesine sığınıyor. Meteoroloji’nin uyarısıyla hareket ettiklerini belirten bazı yurttaşlar, şunları söylediler: “Zorunlu olarak dışarıya çıktığımızda yolcu duraklarında soluğu alıyoruz. Ya da çevredeki binalar ile ağaçların gölgesine sığınıyoruz. Bu yıl aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz saatlerinde mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamaya özen gösteriyoruz. Dışarı çıktığımız da ise gölgeliklere kaçıyoruz.”

Editör: TE Bilişim