** Batmanlı Işık ailesi, maddi sıkıntılar ve hastalıklarla boğuşuyor. Ailesinin geçimini yük taşımacılığı yaparak sağlamaya çalışan 9 çocuk babası Nihat Işık, üç tekerlekli aracının çalındığını belirterek: “Maddi sıkıntılar nedeniyle iki engelli çocuğumu tedavi ettiremiyorum. Üstelik geçimimi sağladığım üç tekerlekli aracım da çalındı. Zor durumdayım” diyor.

DESTEK BEKLİYOR
Batman’ın Kuyubaşı TOKİ konutlarında ikamet eden 9 çocuk babası Nihat Işık, Sosyal Yardımlaşma ve hayırseverlerden destek bekliyor. 7 Aylık bebeğinin down sendromlu ve kalp hastası olduğunu belirten çaresiz baba Işık, 15 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli oğlu Yusuf’u da tedavi ettirecek imkanının olmadığını ifade etti. Maddi sıkıntılar içinde olduğuna dikkat çeken 9 çocuk babası Nihat Işık: “Kuyubaşı TOKİ’de kirada kalıyoruz. Üç tekerlekli arabamla yük taşımacılığı yaparak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyordum. Ancak geçtiğimiz hafta sonu aracım çalındı. Zaten zor durumdaydık, daha da kötü duruma geldik. Çaresiz kaldım” dedi.

OĞLU ERİYOR, KIZI KALP HASTASI
7 Aylık kız bebeğini Temmuz ayında İstanbul’da tedaviye getirecek yol parasının dahi olmadığını ifade eden çaresiz baba Işık, şöyle devam etti: “Kızım down sendromlu ve kalp hastası. Geçtiğimiz aylarda akrabalardan borç alarak İstanbul’da ameliyatını yaptık. Çok şükür ameliyatı da iyi geçti. Fakat doktorlar Temmuz ayında ikinci ameliyatının da yapılması gerektiğini belirttiler. Ancak İstanbul’a gidecek yol ücretim yok. 15 yaşındaki oğlum Yusuf da hem zihinsel hem de bedelsel engelli. O’nun da tedavisini yapamıyorum. Geçen yıl Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan bin TL’lik yol masrafı desteği aldık. Ancak bu rakam bize yetmedi. Hem kızımın hem de oğlumun sağlık giderlerini karşılayacak gücüm yok. Günlük yevmiyemi sağladığım aracım da artık yok. Ne yapacağımı bilemiyorum. Devlet büyüklerimiz ve hayırseverlerden destek bekliyorum.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim