** ‘Okur-yazarlık seferberliği’ kapsamında Batman genelinde okuma-yazma bilmeyen 8.352 kişi kurs görüyor. Kadınlar kadar ereklerin de kurslara ilgi gösterdiğini belirten HEM Müdürü Osman Atmalar: “Seferberlik 21 Mayıs’a kadar devam edecek. Bugüne kadar 8.352 kişi kurslardan faydalandı” dedi.

**Yaş ortalaması yüksek kadınların daha fazla ilgi gösterildiği kurslarda kadınlar okumanın sevincini yaşadıklarını belirterek: “Hayatımızda ilk kez okula geliyoruz. Çocuklarımızı okuttuk. Kimi doktor, kimi hemşire, kimi  öğretmen oldu. Okuyup, yazmak güzel şey” diyorlar.

SEFERBERLİK 21 MAYIS’TA BİTECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki ‘Okur-yazarlık seferberliği’ kapsamındaki kurslar, Batman’da ilgi görüyor. Batman Valiliği, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerinin işbirliği ile açılan kurslarda kadınlar ve erkekler okuma yazma öğreniyor. Batman genelinde yaklaşık 1000 kurs açtıklarını belirten HEM Batman Müdürü Osman Atmalar, kadınlar kadar erkeklerin de kurslara ilgi gösterdiğini söylüyor. Batman merkezde 485 kurs açtıklarını belirten Atmalar: “Merkezde 3.154’ü kadın 323 ise erkek olmak üzere toplam 3.477 kursiyerimiz var. Diğer ilçelerimizden de yoğun talepler alıyoruz. Program dışında da okuma-yazma kurslarımız vardı. Fakat bu kursları sadece sınıf öğretmenleri verebiliyordu. Seferberlik kapsamında 4 yıllık üniversite mezunu herkes kurs açabilir. 21 Mayıs’ta seferberlik son bulacak. Verdiğimiz kursların meyvelerini o zaman göreceğiz” dedi.

EĞİTİMDE İKİNCİ BAHAR
Okuma-yazma kurslarına yaş ortalaması yüksek kadınlar dikkat çekiyor. Hayatlarında ilk kez okula geldiğini belirten 60 yaşındaki Hanife Bulut: “8 Çocuğum var. Hepsini büyüttük, okuttuk. Bilgisayar mühendisi, öğretmen, hemşire gibi mesleklere sahip oldular. En küçük çocuğum bu yıl üniversite sınavına girecek. Hayatımda hiç okula gitmedim. Evlendikten sonra da ailemle ilgilenmekten kendimle ilgilenemedim. Şimdi harfleri tanıyorum. Yavaş yavaş okumaya da başlıyorum bu da beni mutlu ediyor” dedi. 55 Yaşındaki Meryem Uğrak ise okuyabilmenin güzel bir duygu olduğunu ifade ederek: “Şimdiki çocuklar çok şanslı. Her şey ellerinin altında. Ben hayatımda okula gitmedim. Eskiden okullar çok fazla yoktu. Ailem de beni okula göndermedi. 7 Çocuğum var. Doktor, öğretmen ve hemşire oldular. Hala okuyan çocuklarım var. Ben de kursu duyduğum zaman gelmek istedim. Biraz zorlanıyoruz ama kararlıyım, okumayı çözmeden bırakmayacağım. ‘Bu yaştan sonra okuyup da ne yapacaksın’ diye soranlar var. Onları dinlemiyorum. Okuyup, yazmak çok güzel” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim