**İlacın üretildiği ABD ve Almanya’nın yanı sıra AB Konseyi’ne de sesleneceklerini belirten baba İhsan Abay: “NCL tedavisinde kullanılan ilaç, ABD ve Almanya’da üretiliyor. İlacın bir yıllık masrafı 700 bin euro civarında. ABD Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi başkanına twitter üzerinden çağrıda bulunacağız” dedi.

TEDAVİ MASRAFI 700 BİN EURO
Batmanlılar, NCL2 hastası Ahmet Çınar Abay için twitter’de ikinci ‘twit’ kampanyası gerçekleştirecek. Önceki kampanyada yaklaşık 200 bin twit atılarak Ahmet Çınar’ın tedavisine dikkat çekilmişti. Batmanlılar, 21 Ocak’ta saat 19.30’da dünyada ender rastlanılan hastalık pençesindeki tüm hastaların tedavi süreci için twit atacak. Yaklaşık bir ay önce Ahmet Çınar’ın 700 bin euro’luk tedavi masrafları için Valilik nezdinde başlatılan kampanyada 1.7 Milyon TL’ye ulaşıldı. Baba İhsan Abay, sosyal medyadaki ikinci kampanya kapsamında ilacı üreten ülkelerin devlet başkanlarına sesleneceklerini belirterek: “Ahmet Çınar gibi nice çocuk var. İlaç firmaları yüksek tedavi masraflarıyla bu çocukları adeta ölüme terk ediyor” dedi.

“SESİMİZİ DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ”
Ahmet Çınar için her kesimden gördükleri destek karşısında duygulandıklarını ifade eden eğitimci baba Abay: “Sokakta çocukların ve gençlerin bana bile Ahmet için hazırladıkları broşürleri dağıttığını görünce duygulanıyorum. Halkımız yanımızda, ne kadar teşekkür etsek azdır. Twitter’da gerçekleştireceğimiz kampanya ile bu kez sesimizi dünyaya duyurmak istiyoruz. İlacı üreten firmaların devlet başkanı ABD Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyine seslenerek ilaç fiyatının düşürülmesini isteyeceğiz. Halkımızın sosyal medyadaki bu kampanyaya öncekinden daha fazla destek vereceğine inanıyorum. Bu çocukların çığlığını dünyaya duyurmak istiyoruz” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim