FARKINDALIK HAFTASI
Her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında tekrarlanan Mavi Kurdele Kampanyası, bu yıl da sürüyor. UCİM Batman Yapılanması üyeleri Çağdaş’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. UCİM İl Koordinatörü Semra Yansıt, UCİM Batman Eğitim Koordinatörü Mesude Algan ve Rehabilitasyon Koordinatörü Gülda Güneştekin, çocuk ölümlerine, kayıplarına ve istismarına dikkat çekmek üzere il yöneticileri, eğitim kurumları ve STK temsilcilerini ziyaret ederek ‘mavi’ kurdela kampanyasını büyütmeyi hedefliyor. UCİM Batman Yetkilileri: “Çocuk istismar vakalarında derneğimizin resmi sitesindeki ‘ihbar et’ butonuyla harekete geçiyoruz. Yerelde de eğitim çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Pandemi nedeniyle eğitimlerimize ara verdik ama önümüzdeki süreçte etkinliklerimize devam edeceğiz” dediler.

UCİM’DEN ÇAĞRI
Her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında tekrarlanan Mavi Kurdele Kampanyası, UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan’ın 2018 senesinde Ağrı’da kaybedilen çocuğumuz Leyla’nın ailesini taziye ziyareti sonrasında çocuk ölümlerine, kayıplarına ve istismarına dikkat çekmek üzere başlattığı bir talep ve farkındalık niteliği taşıyan çağrıyı bu yıl da yeniledi. Kampanya ile Çocuk İstismarı ile Mücadele'de İhtisas mahkemelerinin kurulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün yararı ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekiliyor.

“ÇOCUKLAR İÇİN MÜCADELE ET”
“Mavi Kurdele” kampanyası ile tüm Türkiye’de “Çocuklar İçin Mücadele Et” mesajını yaymayı amaçladıklarını söyleyen Ucim Genel Başkanı Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan: “Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismarla mücadelenin hız kazanması için Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Farkındalık Haftasındaki #çocuklariçinmavikurdeletak kampanyamıza  toplum her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğraflarınızı veya videolarınızı  #çocuklariçinmavikurdeletak etiketiyle paylaşarak çocuklarımızın sesinin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim