** Çatışmalı süreçte büyük hasar gören Şırnak’ın Cizre ile Diyarbakır’ın Silvan ilçelerinde incelemelerde bulunan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan: “Bu iki ilçedeki manzara Beyrut gibi” dedi.

“SİVİLLER HEDEF OLUYOR”
Geçen hafta bir grup HDP Milletvekiliyle birlikte Şırnak’ın Cizre ile Diyarbakır’ın Silvan ilçelerinde incelemelerde bulunan Batman Milletvekili Ali Atalan, iki kentin de Beyrut görüntüsünde olduğunu ifade etti. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Milletvekili Atalan, 30 yıldır süren Kürt sorununda denenen yöntemlerin yeniden ele alınmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Cizre’de öldürülen 4 sivilden 2’sinin çocuk olduğunu belirten Milletvekili Atalan: “Devletin sivilleri katletmesini kabullenemiyoruz. 90’lı yıllarda da siviller çatışmalı sürecin hedefi haline gelmişti. Şimdiden o işaretler görünmeye başlandı” dedi.

“ORTAK YAŞAM ZARAR GÖRÜYOR”
Milletvekili Atalan, şöyle devam etti: “İki ilçede de tıpkı Beyrut manzaraları hakimdi. Bu kaos ortamı halk arasında devlete kin oluşturmasına neden oluyor. Ortak yaşama zarar veriyor. Kim sivillere karşı öldürme ve yaralamaya yöneliyorsa doğru bir şey yapmıyor. Savaş isteyenler binde bir bile değil. Herkes barış için sesini yükseltmelidir. Batman da barış için sesini yükseltecektir. 1 Eylül dünya barış gününde Batman’da bir dizi etkinlik yapılacak.” Bu arada Milletvekili Levent Tüzel’in kabinede görev almamasının yanlış bir yöntem olduğunu da ifade eden Atalan: “Bu konuda Eş Genel Başkanımız sayın Selahattin Demirtaş, Tüzel için gerekeni söylemiştir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim