**Önceki gün serbest bırakılan ‘canlı kalkanlar’ Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Eşbaşkan Akel: “Tıka basa dolu araçlarla Ankara ve Kırıkkale’ye sürgün edildik. Sürgün edilirken de işkence ve şiddet dayatıldı. Çıplak aramadan tutun da yolda taciz ve şiddete kadar her türlü insanlık dışı baskılar altında bırakıldı arkadaşlarımız. Bunu kabul etmiyoruz.”

 

KARŞILAMA KONVOYU

Batman’ın Sason ilçesinde çatışma bölgesine ‘canlı kalkan’ olarak girdikleri gerekçesiyle tutuklanan ve önceki gün serbest bırakılan Ankara ile Kırıkkale’deki canlı kalkanlar, Batman girişinde karşılandı. HDP Batman Milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile partililerin karşılağı HDP-DBP’li yöneticiler, belediye binası önünde açıklama yaptı. Kitleye seslenen DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir: “Amacımız barış kalkanı olmak, barışın temsilcisi olmak, barışın yürütücüsü olmak. Bu bedel ister. Biz bu bedeli vermeye her zaman hazırız. Seçilmiş arkadaşlarımlızın da bulunduğu parti yöneticilerimiz tutuklanarak adeta ateşten mal kaçırırcasına önce Batman Cezaevine daha sonra Kırıkkale ve Ankara cezaevlerine götürüldü. Yolda çok kötü şartlarla bizi naklettiler” dedi.

 

AKEL’DEN ŞOK İDDİA

Serbest kalanlardan Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, ‘şok’ bir iddiada bulundu. Akel, şöyle devam etti: “7 Haziran yenilgisiyle AKP iktidar partisi sadece bu bölgede değil tüm Türkiye’de savaş ilan etmiştir. Son birkaç aydır tüm Türkiye’de savaş girmediği kan girmediği baskı ve zulüm girmediği tek metre kare kalmamıştır. Savaş ilan edilir edilmez bugüne kadar yüzlerce HDP ve DBP’li herkes neredeyse tüm Kürdistan açık cezaevine dönüştürülerek, tutuklama ve gözaltılar yapılmaktadır.  Bize verilen mesaj çok açıktır; sen bizim savaşımızı bozamazsınız. Sadece bizim tutuklamamız onları rahatlatmadı, aynı zamanda bayramdan hemen sonra sürgün ettiler bizi. Tıka basa dolu araçlarla Ankara ve Kırıkkale’ye sürgün edildik. Sürgün edilirken de işkence ve şiddet dayatıldı bize. Çıplak aramadan tutun da yolda taciz ve şiddete kadar her türlü insanlık dışı baskı altında bırakıldı arkadaşlarımız. Bunu kabul etmiyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim