**Batman ve ilçelerinde etkili olan sağanak ile dolu nedeniyle bazı ekili alanların zarar gördüğünü belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş; “Son 10 günde yağışlar kuraklığı ortadan kaldırdı. Çiftçinin tek korkusu ise dolu yağışı” dedi.

EKİNLER SUYA DOYDU
Son 10 günde Batman ovasında etkili olan sağanak ve dolu, daha çok fıstık bahçeleri, mercimek ve yer yer buğday ekili alanlarda hasara yol açtı. Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, çiftçinin dolu yağıştan korktuğunu ifade etti. Batman ovasında 500 Bin dönüm buğday, 150 bin dönüm mercimek, 60 bin dönüm mısır ve 40 bin dönüm arpa ekiminin yapıldığını belirten Aydiş; “Geçen yıla oranla yağışlar yöremizde kuraklık korkusunu tamamen ortadan kaldırdı. Yer yer bazı ekili alanlarda hasar oluştu ama verim kaybı çok ciddi bir oranı kapsamayacak. Çiftçinin şu anda tek korkulu rüyası doludur” diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR”
Son günlerde belli aralıklarla etkili olan sağanak ve dolunun zarar verdiği alanlarda Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yaptığını ifade eden Aydiş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle fıstık bahçeleri ile bazı ekili alanlarda yüzde 10-15 arasında hasar söz konusu. Ancak ovanın genelinde etkili olan yağış, tabiri caizse ekinleri bol suyla buluşturdu. Toprak suya doydu. Hasarla karşılaşan çiftçilere gübre, ilaç ve mazot desteğinde bulunulmalı. Çünkü gübre tedariki konusunda çiftçi zorlanıyor. Çiftçinin son dönemde desteğe ihtiyacı var. Artık tüm sektörlerin önüne geçen tarım desteklenmelidir.”

Editör: TE Bilişim