Batman’ın da aralarında bulunduğu bölgedeki Ziraat Odaları Başkanları, çiftçinin girdi fiyatlarındaki artışa dikkat çekti ve ekledi; “Çiftçiler son zamanlarda girdilerin yanına yaklaşmaktan korkar oldu. Girdilere yapılan zam oranında tarımsal ve hayvancılık destekleri de aynı oranda artırılmalı.”

“ÇİFTÇİ MAZOT, ELEKTRİK VE İLAÇ
KULLANMAKTAN ÇEKİNİYOR”

Yöredeki çiftçiler, girdi fiyatlarından dertli. Batman ve yöredeki Ziraat Odaları Başkanları, çiftçinin alım gücünün azaldığını bildirdi. Geçen yıl tüm sektörler için zor geçtiğini söyleyen Ziraat Odaları Başkanları, “Pandemi ardından kuraklık koşulları tarım sektörünü zora soktu. Çiftçiler son zamanlarda girdilerin yanına yaklaşmaktan korkar oldu. Gübre, mazot, sertifikalı tohum, elektrik ve ilaç kullanmaktan korkuyor” dediler.

“ÇİFTÇİNİN ÜRETİM KORKUSU VAR”
Oda Başkanları şöyle devam etti: “Her şeyden önce çiftçimizin toprağa, üretime olan korkusunu bertaraf etmeliyiz. Genel olarak mazot, gübre, tohum, elektrik, sulama ve zirai ilaçlarda fiyatlarda ciddi artışlar oldu. Girdi fiyatlarındaki artışın düşmesi ya da girdilere yapılan zam oranında tarımsal ve hayvancılık desteklerinin de aynı oranda artmasını bekliyoruz.”

“KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ”
Ziraat bankalarında tarımsal ve hayvansal kredi faiz oranlarının düşürülmesinin gerektiğini belirten Oda Başkanlarının açıklamasında şöyle denildi; “Tarım sektöründe çalışan ve üretenlerin sırtından haksız kazanç elde eden aracı kurum ve personellere fırsat verilmemesi gerekiyor. Çiftçilerimiz bütün zorlu şartlara rağmen üretmeye devam edecek. Mutfağımızdan ve soframızdan hiçbir ürün eksilmeyecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim