**Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sert ekmeklik ve arpanın alım fiyatını değerlendiren Batman’daki Ziraat Oda Başkanları; “Girdiler kontrol altına alınırsa buğday taban fiyatının iyi olduğunu söyleyebiliriz. TMO, alımları peşin yapmalı ve primleri de zamanında ödemelidir” diyorlar.

“PRİMLER GECİKTİRİLMEMELİ”
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, buğday taban fiyatı ile TMO’nun prim miktarını değerlendirdi. TMO’nun sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 Bin 50 TL alım, 1000 TL prim bedeli olmak üzere 7 Bin 50 TL ve arpaya ton başına 5 Bin 500 TL alım, 500 TL prim olmak üzere 6 Bin TL ödeme yapılacağı açıklamasının ardından konuşan Ziraat Odası Batman Başkanı Nizamettin Aydiş, piyasada beklentinin buğdayda taban fiyatında ton başına 7 Bin 50 TL olduğunu hatırlattı. Aydiş; “Şayet ileriki süreçte girdilerde ciddi artış olursa bu fiyatlar yeterli olmaz. TMO, alımları peşin yapmalı ve primleri de hemen ödemelidir” dedi.

“PİYASADA 6500 TL’DEN İŞLEM GÖRÜYOR”
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ve Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, Batman ovasında bu yıl 200 Bin ton buğday ve 30 bin ton arpa rekoltesinin gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hali hazırda piyasada buğdayın tonu 6500 TL’den işlem görüyor. Önümüzdeki hafta Batman ovasında buğday hasadına başlanacak. Arpa hasadı ise bu hafta sonunda start alacak. Geçen yıl kuraklık yüzünden çiftçi istediği ürünü elde edememişti. TMO, buğdayda üretimi sürdürebilir hale getirmeli ve alımları hızlandırmalı. Üreticiye peşin ödemeyle birlikte primi de ödemelidir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim