Gübre başta olmak üzere artan maliyetlere dikkat çeken Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş; “Gübre fiyatları tahmin edilemez, aklın ucundan geçilmez fiyatlara çıktı. Geçen yıla göre gübre fiyatı üç kat arttı” dedi.

GÜBRE FİYATI ÜÇE KATLANDI
Kuraklıkla birlikte çiftçinin tarlaya gübre atamadığı için önümüzdeki hasat yılında verimin düşeceğini belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş; “Artan gübre fiyatları karşısında çiftçi artık tarlasına gübre atamıyor” dedi. Mercimeğin gübre istemediği için tarlaya bırakıldığını söyleyen Oda Başkanı Aydiş; “Gübre fiyatları tahmin edilemez, aklın ucundan geçilmez gibi fiyatlar oldu. Geçen yıla göre gübre fiyatları tam üç kat arttı. Üre gübresi 11 Bin, dap gübresi ise 10 Bin lirayı geçti. Çiftçi bu fiyatlarla nasıl baş edecek” diye konuştu.

BUĞDAY TOHUMU ATILIYOR
Traktörle tarla süren Oda Başkanı Aydiş, tarlanın kuraklık nedeniyle sürmeye elverişliği olmadığını söyledi. Aydiş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kırmızı mercimek gübre istemediği için şimdiden tarlaya atılmaya başlandı. Bu ürün aynı zamanda kuraklığa dayanıklı. Buğday tohumunu tarlaya atan bazı çiftçiler yağış bekliyor. Çiftçi yeterli gübreyi atamadığından tarlaya da ne yazık ki yarı yarıya gübre atıyor. Böyle giderse önümüzdeki yıl verimde büyük düşüş yaşanacak.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim