*Son dönemlerde artan maliyetlerden sonra Batman’da birçok çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifi’nin kredilerine başvurdu. Gübreden akaryakıta, tohumdan ilaca kadar piyasaya göre daha avantaj sağlayan Tarım Kredi Kooperatifi, farklı alanlarda da faizsiz kredi imkanı sunuyor

PİYASAYA GÖRE AVANTAJLI
Maliyet artışlarıyla birlikte çiftçinin umudu, Tarım Kredi Kooperatifi oldu. Farklı alanlarda faizsiz kredi imkanının sağlandığı Tarım Kredi Kooperatifi, Batman ve Kozluk ilçelerindeki 1000 çiftçinin yanı sıra diğer üreticilerin de gübreden akaryakıta, tohumdan zirai ilaca varan taleplerini karşılıyor. Son günlerde maliyetlerin yükselmesiyle birlikte Batman’da çiftçilerin büyük bölümü ihtiyaçlarını, Tarım Kredi Kooperatifinin kredi imkanından karşılıyor.

5 AY FAİZSİZ KREDİ İMKANI
Farklı alanlarda faizsiz kredi imkanının sağlandığı kısa adı TKK olan Tarım Kredi Kooperatifinde 5 ay süreyle çiftçinin yem ve yakıt taleplerinin de karşılandığını belirten yetkililer, şunları söylediler; “Birçok farklı alanda çiftçilere faizsiz kredi imkanı sağlıyoruz. Son dönemlerde kredilerden yararlanan çiftçi sayısında bir artış söz konusu. Çiftçilere her hangi bir kredi maliyeti ilave edilmeksizin kredi imkanı sağlanıyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim