* Son yıllarda iyi verim elde eden Batman ovasındaki çiftçi, kazandığını artık traktöre yatırıyor. Cansağ Otomotiv, son aylarda Batman'da 60 traktörü çiftçi ile buluşturdu. Hasatta beklenilen verimi elde ettiklerini belirten Bayram Demir: "Bu yıl hasatta verim iyiydi. Kazandığımızı traktöre yatırdık. Her yıl ortalama bin dönümlük alanı sürüyoruz" dedi.

VERİM YÜKSEK OLUNCA…

Tüm bölgede olduğu gibi Batman'da da verimli bir hasat dönemini geride bırakan Batman ovasındaki Çiftçi, üründe elde ettiği kazancını traktöre yatırıyor. Batman’ın Binatlı (Bileyder) köyündeki 50 yaşındaki Bayram Demir, Massey Ferguson'un son modelini aldığını belirterek, "Bu yıl mercimek fena değildi. Buğdayda da verim iyiydi ama sünne verimi biraz da etkiledi. Son yılların en iyi hasad verimiyle karşılaştık. Genelde Buğday, arpa ve mercimek ekimi yapıyoruz. 1970'li yıllarda merhum babam da Massey Ferguson kullanıyordu. Biz de imkanlarımızı zorlayıp bu marka traktör aldık. Bölge bayisi bize her türlü kolaylığı sağladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

60 TRAKTÖR SATIŞI

Çiftçinin bu yıl hububatta yüksek verim elde etmesine sevindiklerini belirten Cansağ Otomotiv Bölge Bayii Halil Cansağ, şunları kaydetti: "Son aylarda Batman ovasındaki çiftçilere yaklaşık 60 traktör satışımız oldu. Bazı serilerde elimizde traktör kalmadı. Çiftçimizin talebini anında karşılıyoruz. Önümüzdeki günlerde de çiftçilerimize tarla günü düzenlemeyi planlıyoruz. Bu yıl verim iyi gidince, çiftçi de haliyle yeni traktörlerin alımına yöneldi. Biz de toprak dostuyuz ve çiftçimizin her yıl daha çok kazanmasını istiyoruz." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim