Bu yıl hububat başfiyatlarında yüzde 22 oranında artış olduğunu belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş: “Fiyatlar biraz daha yükseltilebilirdi ama yine de başfiyat ile destek primlerini olumlu buluyoruz” dedi.

“FİYATLARA OLUMLU BAKIYORUZ”
Bu yıl hububatta başfiyat ve primlerin erken açıklanması çiftçiyi rahatlattı. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, geçen yıla oranla hububat fiyatlarındaki yüzde 22’lik artışın çiftçiye moral verdiğini söyledi. Makarnalık buğday tonunun 1800 TL, ekmeklik buğdayın 1650 TL, arpa başfiyatın 1275 TL, mercimek başfiyatının 3500 TL, nohut başfiyatının 3350 TL olarak belirlendiğini ifade eden Aydiş, şunları kaydetti: “Fiyatlar biraz daha yükseltilebilirdi ama yine de bu yıl hububatın başfiyatlarına olumlu bakıyoruz.”

DESTEKLEME PRİMİNDE DE ARTIŞ VAR
Başkan Aydiş, şöyle devam etti: “Stratejik ürün olan hububata bu yıl ki fiyat ve destekleme primini birlikte değerlendirdiğimizde olumlu bulduğumuzu söyleyebilirim. Destekleme priminde de artış gözleniyor. Desteklemede mercimekte ton başına 800 TL, buğday ve arpada da ton başına 230 TL prim verilecek. Bu da çiftçiler için olumlu bir rakamdır. Batman ovasında bu yıl 200 Bin ton buğday, 20 Bin ton mercimek ve nohutta da 3 Bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Son yağışlar, ekili alanlara ilaç gibi geldi.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim