*Batman ve yöresindeki çiftçiler, elektrik borcu yüzünden destekleme primlerine el konulmasıyla zorda kaldı. Aylardır prim beklentisinde olan çiftçiler, Dicle EDAŞ yetkilileri ile masaya oturdu.

UZLAŞMAYA DOĞRU

Kısa adı ÇKS olan çiftçi kayıt sisteminde destekleme priminden yararlanan çiftçiler, bu yıl hükümetin hesaplarına el koyması ile zorda kaldı. Dicle EDAŞ’a elektrik borcunu ödemedikleri gerekçesiyle primlerini alamayan çiftçiler ile bazı muhtarlar, EDAŞ’ta masaya oturdu. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Balpınar Belde Belediye Eşbaşkanı Ejder Sarıgöl ve bazı muhtarlarla toplantı düzenleyen Batman Dicle EDAŞ Müdürü Murat Dursun, Dicle EDAŞ’ın elektriğe indirim uygulamasına da dikkat çekti. Amaçlarının çiftçilerin sorunlarına çözüm bulmak olduğunu belirten Dursun, “Muhtarlarımızın görüşleri doğrultusunda çiftçilerimizle uzlaşmaya çalışacağız” dedi.



“ÇİFTÇİ ANLAŞMAKTAN YANA”

Batman ve yöresindeki çiftçinin içinde bulunduğu sorunlara işaret eden Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Ayduş, “ÇKS’ye kayıtlı çiftçi maalesef geçmişteki enerji borcu yüzünden desteğini alamıyor. Enerjideki hem indirimli uygulama hem de destek priminin verilmesini bekleyen yöre çiftçisi uzlaşmaya hazır. Bazı sorunların çözümü için atılan adımları destekliyoruz. Muhtarların karşılaştıkları sorunları toplantıda gündeme getirmesi yararlı oldu” diye konuştu. Bu arada Dicle EDAŞ Müdürü Dursun, muhtarların önerileri doğrultusunda çiftçiye bazı kolaylıklar getirebileceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim