** Batman’ın Beşiri ilçesinde yapımı devam eden 2 Bin kişilik kapalı ve yarı açık cezaevinin inşaatı durdu. Alacaklarını alamayan bazı işçiler, basın açıklaması yaparak Adalet Bakanlığı’nın soruna çözüm bulmasını istedi.

 

“AYLARDIR ÖDEME YAPILMIYOR”

Beşiri ilçesinde yapımına 2014 yılında başlanan kapalı ve yarı açık cezaevinin inşaatında çalışan taşeron işçiler, alacaklarını alamayınca iş bıraktı. Cumhuriyet mahallesinde yüzde 70’i tamamlanan inşaat önünde basın açıklaması yapan bazı işçiler, Adalet Bakanlığı’ndan çözüm istedi. 6 Aydır maaşını alamadığını belirten işçilerden Haşim Baysal: “Geçen yılın Mart ayından beri burada çalışıyorum. 6 Aylık maaşım içerde. Firma her gün ‘bugün-yarın ödeme yapılacak’ diyor. Taşeronumu aradım, o da ‘neden bizi arıyorsunuz’ diyor. Oğlumun dershane parasını ödeyemediğim için dershaneden attılar. Oğlum şimdi Isparta’da simit satıyor. Halimiz ne olacak?” dedi.

 

“FİRMA HEPİMİZİ KANDIRDI”

Firmaya inşaat malzemesi veren Burhan Güney ise şirketin herkesi kandırdığını söyledi. Güney, şöyle konuştu: “Hepimiz mağduruz. Ankara firması, kimseyle muhatap olmuyor. Hatta bizi tehdit ediyorlar, ‘şikayet ederseniz sizi Emniyet’e veririz’ diyor. Adalet Bakanlığı’nın bu işe el atmasını istiyoruz. 2 aydır inşaatta çalışma yok.” Şantiyede kalan bazı işçiler ise kendilerine haber verilmeden işten çıkartıldıklarını söyleyen Son Kaya: “1 Yıldır burada şantiyeye bağlı olarak çalışıyoruz. Haberimiz olmadan çıkışımızı verdiler. Haklarımızı onlardan alacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim