**Geçen hafta Bahçelievler mahallesinde Tapkan ve Kaplan aileleri arasında ailevi sorunlar nedeniyle silahların konuştuğu olayda iki kişi hayatını kaybetmişti. Olayın üzerinden 1 hafta geçmeden kanaat önderi ve SP Milletvekili adayı Faris Özdemir’in devreye girmesiyle kan davası sulhla sonuçlandı. Çeşmebaşı (Sere Kani’ye) köyündeki barış töreninde iki aile Kuran-ı Kerim’in altından geçerek yemin etti.

ÜZÜCÜ OLAYDA AİLELER BARIŞTI
Ramazan bayramı arifesinde Bahçelievler mahallesinde Tapkan ve Kaplan aileleri arasındaki üzücü olay sonrası Enver Kaplan ile Bilal Tapkan hayatını kaybetmişti. Saadet Partisi Batman Milletvekili Faris Özdemir’in araya girmesiyle kısa sürede iki aile arasında sulh sağlandı. Batman merkeze bağlı Çeşmebaşı’nda (Serekaniye) düzenlenen barış törenine bölgenin tanınan imamları, İl Müftü vekili Ahmet Duran, Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Şevki Taş, Borsa Meclis Başkanı Beşir Altunç, Hüda-Par il yöneticileri ile bazı STK temsilcileri katıldı. Emekli imam Abdullah Aydın, Suriyeli imam Münir Abdulcevat ve bazı imamların Kuran-ı Kerim okuduğu barış töreninde Faris Özdemir ve yakınları, konuklarla yakından ilgilendi. Kaplan ailesinden Orhan Kaplan, Nevaf Kaplan ile Tapkan ailesinden Hacı Ahmet ve Hasan Mahmutoğulları bir araya gelerek, imamlar önünde barış sözü verdi.

ÖZDEMİR: “İKİ AİLE BÜYÜKLÜK GÖSTERDİ”
Barışın sağlanmasında iki ailenin attığı adımdan bölgenin ders alması gerektiğini belirten SP Batman Milletvekili adayı ve kanaat önderi Faris Özdemir, şöyle konuştu: “Öncelikle bu barış törenine katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu iki aile örnek bir davranışta bulundu. Yaptıkları fedakarlık ve büyüklükten ötürü yöre insanı ders almalıdır. İki ailenin sulhunda emeği geçen başta Zeki Gültekin olmak üzere iki tarafın aile bireylerine sonsuz teşekkür ediyorum.” Çeşmebaşı köyündeki barış törenine yörenin tanınan din görevlileri ile kalabalık bir kitlenin katılırken, Kuran-ı Kerim’in altından geçen iki tarafın bireyleri birbirlerine söz vererek köyden ayrıldı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim