** Becirman seyitlerinden ve yörenin kanaat önderlerinden 93 yaşındaki Seyid Maruf Yıldırım, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Bursa’dan getirilen Yıldırım, 44 yıl önce yaptırdığı camide son yolculuğuna uğurlandı.

DERGAH CAMİSİ DOLUP, TAŞTI
Batman ve yöresinin kanaat önderlerinden 93 yaşındaki Seyid Maruf Yıldırım, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Bir süredir Samsun ve Bursa’da tedavi gören Yıldırım, önceki gün sabaha karşı Bursa’da yaşamını yitirdi. Dün öğle saatlerinde özel uçakla cenazesi Batman’a getirilen Yıldırım, 1974 yılında İluh deresi kıyısında yaptırdığı iki katlı Dergah Camisi’nde Cuma namazı sonrası cenazesi kılındı. İl Müftüsü Turgut Erhan, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Ak Parti teşkilatı, din alimleri ile Bursa, Samsun, Ankara ve İstanbul’dan çok sayıda sevenlerinin de katıldığı cenaze namazı Dergah Camisi sokağı adeta dolup taştı.

5 BİN KİTAPLIK KÜTÜPHANE OLUŞTURMUŞTU
Balpınar yolu üzerinde aile mezarlığında toprağa verilen Yıldırım, yıllarca din eğitimi verdiği Dergah camisinde 5 bin civarında kitabın bulunduğu kütüphane oluşturmuştu. 2006 Yılındaki sel baskınında önemli dini kitaplar hasar görünce bir bölümü Konya’ya gönderilmişti. Yıldırım, Nakşibendi, Rufai ve Kadiri tarikatlarının da halifeliğini yapıyordu. 10 Adet Arapça, Türkçe ve Kürtçe kitapları da olan kanaat önderi Yıldırım’ın vefatı, yöredeki sevenlerini yasa boğdu. Cuma namazı sonrası cenaze namazının kılındığı Dergah Cami sokağı, Yıldırım’ın sevenleriyle doldu. Kalabalık bir kitlenin katıldığı Yıldırım’ın cenazesi, sevenlerinin gözyaşları arasında aile mezarlığında toprağa verildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim