**Batman Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, geri dönüşüme farklı bir boyut kazandırdı. Danışman öğretmenlerin projesi kapsamında 300 öğrenci, 6 ay süreyle yediği sebze ve meyvelerin çekirdeklerini topladı. Öğrenciler, çekirdekleri Batman Çayı kıyısındaki arazilere bırakarak farkındalık yarattı.

PROJEYE 300 ÖĞRENCİ KATILDI
Batman Fatih Anadolu Lisesi danışman öğretmenlerinin ‘Çekirdekler heba olmasın’ projesi kapsamında 300 öğrenci 6 ay süreyle topladıkları meyve-sebze çekirdeklerini doğaya bıraktı. Dün öğrenciler, okul idarecileri ve öğretmenleriyle birlikte Batman Çayı kıyısındaki arazilere topladıkları çekirdekleri attı. Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Cengiz Haşimoğlu: “Atık durumda olan veya çöpe gidecek olan meyve-sebze çekirdeklerinin geri dönüşümünü sağlama noktasında doğaya saldık. Bu proje kısa vadeli değildi, 6 aylık bir çalışmanın ürünüdür. Projeye 300 öğrenci katkıda bulundu. Toplanan çekirdekler, kurutularak okulda poşetlendi ve hazır hale getirildi. Çekirdekleri, öğrencilerle birlikte çay kenarındaki arazilere serptik” dedi.

“HER ÇEKİRDEĞİN CANLI BÖLÜMÜ VAR”
Okulun Coğrafya öğretmeni Yusuf Çoban ise her çekirdeğin içinde canlı bir bölüm olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bu projeye destek veren okul idaresi ve 300 öğrencimi kutluyorum. Amacımız, atacağımız meyve çekirdeklerin tamamının çıkması değil. Her çekirdeğin içinde bir canlı bölümü var. Çekirdekler toprak ve suyla buluştuğu zaman inşallah can bulacaktır.” Öğrencilerden Gamze Sevim ise; “Bu çalışmaya sıcak baktık ve ailemize söyledik. Ailelerimiz de atık çekirdekleri toplayarak bize katkıda bulundu. Altı ay boyunca meyve çekirdekleri bulduk ve bugün de doğaya serptik.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim