** Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Batman’da yapılmasına karar verdiği Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi'nin, Çayüstü köyü çevresine yapılabileceğine işaret eden Vali Hulusi Şahin: “Dicle nehrine yakın bölgede uygun Hazine arsaları var. Hayvancılık OSB'yi buraya düşünebiliriz” dedi.

HAYVANCILIK OSB’YE DOĞRU
Dicle nehrine yakın olan Batman Merkeze bağlı Çayüstü (Beda) köyü çevresinin Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi yapılması için arsa tespit çalışmaları hızlandırıldı. Tarım, Gıda Hayvancılık, İnşaat ve Dekorasyon fuarının açılışında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, Batman’a yapılmasına karar verdiği Hayvancılık OSB yeri için Vali Hulusi Şahin, komisyonun bir an önce çalışmaları tamamlamasını istedi. Hayvancılık geliştirilmesine yönelik Batman’da kurulacak ilk hayvancılık OSB'nin yerinin kesinleştirilmesine yönelik tarım teşkilatı da çalışmaları yoğunlaştırdı.

DİCLE YAKININDA OLACAK
Hayvancılık OSB için ideal yerin Çayüstü köyü çevresindeki meraların olduğuna işaret eden Vali Hulusi Şahin, şunları kaydetti: “İlimizde hayvancılığın daha da geliştirilmesini sağlayacak yeni OSB'nin yapılacağı ideal yerlerden biri de Dicle nehri kıyısıdır. Bu alanda Hazine’ye ait araziler var. Yer tespit çalışmalarının kısa sürede sonuçlandırmak istiyoruz. Bu konuda yer tespit komisyonu çalışmaları sürüyor. Hayvancılık OSB yerinin kesinleşmesiyle bir an önce çalışmaları başlatmak istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim