*Batman Çayı kıyısındaki arsaların bir bölümü Belediye imar planı kapsamına girdi. Eski mezbahane ile briket imalat atölyelerinin bulunduğu alanın, yerel yönetimin imar planına dahil edilmesiyle ‘Batman çayı ıslah’ projesinde de değişikliklere gidiliyor.

TAMAMLANAMAYAN PROJE

Üç kez temel atma töreninin yapıldığı ve 7 kilometrelik kanal bölümü tamamlanabilen ‘Batman çayı ıslah proje’si yeniden değişiyor. Malabadi köprüsü ile Samanyolu köyü mesafesi arasında sulama kanallarının bir kısmı bitirilen Batman çayı ıslahının önümüzdeki yılın son ayında tamamlanması hedefleniyordu. Yaklaşık 70 milyon TL’lik projenin ilk ayağında Batman çayı üzerindeki köprüde yapay gölet ile bazı tesislerin yapılmasına yönelik yeni bir proje daha geliştirildi.


BRİKET İMALATLARI KALDIRILACAK

Batman çayı kenarında briket imalatları ile beton santrallerinin kaldırılması gündemde. Xıncıka (Diktepe) köyü karşısındaki alan, Belediye imar planı kapsamına girmesiyle ‘Batman çayı ıslah projesi’nde değişikliğine gidileceğini belirten proje uygulayıcıları şöyle konuştular : “DSİ’nin gündeminde olan bu önemli proje kapsamında çay kıyısı yerel yönetimin önerisiyle bir daha elden geçerilecek. Şimdiden projedeki değişiklikler üzerinde çalışmalar devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim