**Dicle Kalkınma Ajansı’nın Batman Üniversitesi’nde düzenlediği ‘Kariyer Rehberliği’ programına katılan Batman markası ‘getirecem.com’un kurucusu Hasan Çankaya, işsizliğin yüksek boyutlarda olduğu kentte kalifiye personel bulmakta zorlandıklarını belirterek; “Aylık 3 Bin TL maaşla tandır vuracak kadın bulamıyoruz. Birçok alanda da çalıştıracak personel sorunu yaşıyoruz” dedi.

ÇARPICI TESPİT
Geçtiğimiz aylarda ‘e-ticaret’ ödülü alan getirecem.com’un kurucusu Hasan Çankaya, Batman Üniversitesi’nde katıldığı ‘Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı’ bilgilendirme toplantısında kalifiye eleman sorunuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Batman Üniversitesi’ndeki programda Prof. Dr. Rohat Cebe, getirecem.com kurucusu-girişimci Hasan Çankaya ve Baro Genel Sekreteri Pınar Bulut öğrencilere deneyimlerini paylaştı. Programda konuşan Çankaya; “Yatırımcıların nitelikli eleman arayışı tüm sektörlerin şu an en önemli sorunu hale geldi. Aylarca tüm iş ilanlarına rağmen muhasebeci, grafiker, sosyal medya yöneticisi, anketör hatta sekreter bulamıyoruz. Diğer taraftan da niteliği olmayan diplomalı-diplomasız işsiz insanlar sayısı artıyor.

“SÜT BULAMIYORUZ”
Çankaya, şöyle devam etti: “Sanayinin şu anda yaşadığı bu sorun doların yükselişinden bile daha büyük bir sorun. Doğal süt yetiştiremiyoruz, doğal ortamda yapılan yoğurt yetiştiremiyoruz. Çünkü kimse üretmiyor. Oysa ki 2 ineği olan bir kadına getirecem.com ayda 8.000 TL para kazandırıyor. Ayda 3.000 lira maaşla tandır vuracak kadın bulamıyoruz.  Herkes hazıra alıştı, devletin yardımına alıştı. En güzel yardım nakit para değil, iş alanları oluşturmaktır. Devletten iş bekleyen insanları tarıma ve hayvancılığa hızla yönlendirmemiz lazım.” Öte yandan DİKA proje takım lideri İtalyan Celofe Mc Guardigli , sunumundan ötürü Çankaya’ya teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim