**26 Gün süreyle tutuklu kalan Batman’daki canlı kalkanlar serbest bırakıldı. Aralarında Batman, Beşiri ve İkiköprü Belediye Eş Başkanlarının da bulunduğu 26 partili,  Kırıkkale ve Ankara-Sincan’daki cezaevlerinden tahliye oldu. 


TAHLİYE SEVİNCİ

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Batman Belediye Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Nasıroğlu, Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belediye Eş Başkanı Osman Karabulut, Hidayet Tiryaki, HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Abdullah Yıldız ve İl Genel Meclis Eş Başkanı Mehmet Salih Altun’un da aralarında bulunduğu 26 canlı kalkan, tutuklu oldukları Kırıkkale ve Ankara-Sincan’daki cezaevlerinden tahliye oldu. Dün sabah tahliye haberi duyan tutukluların yakınları sevince boğuldu.
BAYRAMDA TUTUKLANMIŞLARDI
Kurban bayramı arifesinde Batman’ın Sason ilçesinin Karameşe köyü yakınlarındaki çatışma bölgesine girdikleri gerekçesiyle Sason Adliyesinde 83 canlı kalkandan 26’sı tutuklanmıştı. Batman cezaevinde bir süre kaldıktan sonra Kırıkkale ve Ankara-Sincan cezaevlerine gönderilen canlı kalkanlar, dün sabah tahliye oldu. Tutukluların yakınları, tahliye haberiyle birlikte adeta bayram yaptı. Tahliye olan canlı kalkanların bugün Batman’da olacakları öğrenildi.


Editör: TE Bilişim