*Batman Besiciler Derneği Başkanı Rıza Nebioğlu, geçen yıl bir firmanın Batmanlı besicilerden 22 bin adet canlı hayvan aldığını belirterek: ‘’Yaklaşık 24 Milyon TL’lik alacağını alamayan 100’ü aşkın besici zor durumda. Üyelerimizin teminat almadan satış yapmamalarını istiyoruz’’ dedi.

BESİCİLER ZORDA
Bölgede canlı hayvan satışının en fazla yapıldığı illerin başını Batman çekerken, Besiciler Derneği Başkanı Rıza Nebioğlu, üyelerinin bir bölümünün alacaklarını alamadığına dikkat çekti. Geçen yıl canlı hayvan alımı yapan bir firmanın Batman’da 100’ü aşkın besiciden toplam 22 bin büyükbaş hayvan olarak tabir edilen ‘toklu’ aldığını söyleyen Başkan Nebioğlu, “Batman’da geçimini hayvancılıktan sağlayan üyelerimizin bir kısmı 22 bin büyükbaş hayvanı bir firmaya sattı. Arpa, saman ve diğer işlerle uğraşan yaklaşık 600 kişi toplam 24 Milyon TL alacağını aylardır alamayınca zor günler geçiriyor. Mağdur durumda olan besiciler artık teminat almadan satış yapmamalarını istiyoruz. Üyemizi uyarıyoruz. Piyasada güvensizlik had safhada’’ diye konuştu.

“ET FİYATI ARTMADI”
Et kilosunu 29 TL’den kasaplara verdiklerini belirten Başkan Nebioğlu şöyle devam etti: ‘’Dananın etini 29 TL’den, tokluyu da 19 TL’den satıyoruz. Eskisi gibi besicilikte kazanç kalmadı. Arpanın tonunu 1200 TL’den, Samanın tonunu 900 TL’den, yem torbasını da 70 TL’den alınca besicilere sadece işçilik parası kalıyor. Besicilik artık eskisi gibi kazandırmıyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim