** İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu’nun, Vali Hulusi Şahin’e çağrısıyla başlayan ve il yöneticileri arasında devam eden kampanya büyüyor. Emniyet Müdürlüğü’nün ardından İl Jandarma Komutanlığı da 700 personelle kan bağışında bulundu. İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak; “Jandarma, vatanı ve milleti için her zaman canını da kanını da vermeye her zaman hazırdır” dedi.

700 ASKERDEN KAN BAĞIŞI
Batman’da il yöneticilerinin başlattığı kan verme bağışı her geçen gün büyüyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu’nun, Vali Hulusi Şahin’e çağrısıyla başlayan kampanyaya Emniyet’in ardından Jandarma Komutanlığı da dahil oldu. Önceki akşam iftar sonrası Atatürk Parkı önündeki Kızılay aracını askerlerle ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak; “Valimizin başlatmış olduğu kan verme kampanyasına destek olmak için buradayız. Jandarma, vatanı ve milleti için her zaman canını da kanını da vermeye her zaman hazırdır. İlk etapta 700 personelle bu kampanyayı destekleyeceğiz. Önümüzdeki süreçte bunu bin kişinin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Söz konusu vatan olduğunda her türlü fedakarlığa seve seve katlanan silah arkadaşlarıma teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Kampanyaya destek vermesi için TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir’i kan vermeye davet ediyorum” dedi.

“BATMAN’IN İHTİYACI KARŞILANIYOR”
Batman Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek ise il yöneticilerinin başlattığı kampanya sayesinde Batman’ın günlük kan ihtiyacının karşılanmaya başlandığını söyledi. Dr. İpek, şöyle konuştu; “Çağrımıza il yöneticilerimiz kayıtsız kalmadı. Valimiz ve Sağlık Müdürümüzün çağrısıyla birçok kurumdan bağışlar gelmeye başladı. Şu ana kadar en fazla bağış Jandarma’dan geldi. Son bağışlarla stoklarımız toparlanmaya başladı. İsteğimiz kurumların yanı sıra vatandaşlarımızın da kampanyaya destek vermesidir. Sonuçta kan sürekli olan bir ihtiyaç. Tüm bağışçılara bir kez daha teşekkür ediyoruz.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim