** Darbe girişiminin 2. Yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi Batmanlılar da alandaydı. Adalet caddesindeki alanı dolduran vatandaşlar bir kez daha demokrasi haykırışında bulundu. Kalabalık topluluğa seslenen Vali Ahmet Deniz: “Suriye’deki oyunun aynısını burada yapacaklardı. Bu hainlerin arkasında olan güçler pişman oldular. Çünkü milletin içindeki Çanakkale ruhunu uyandırdılar” dedi.

** Bayraklarla alanı dolduran kitleye hitap eden Milletvekili Ziver Özdemir ise: “Şehit kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. 15 Temmuz’u unutturmayacağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da sinevizyonla alanda yansıtıldı.

“SURİYE’DEKİ OYUNUN AYNISINI YAPACAKLARDI”
Batman Valiliği’nin darbe girişiminin ikinci yıldönümünde önceki akşam Adalet caddesinde düzenlediği mitingte vatandaşlar alanı doldurdu. Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz,  Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Çokun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin Selimefendigil, kamu kurum yöneticileri,  siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ile binlerce Batmanlı katıldı. Alanda toplanan kalabalık kitleye seslenen Vali Deniz: “Suriye’deki oyunun aynısını burada yapacaklardı. Allah göstermesin başarılı olsalardı işte bu meydanlarda bizler olamayacaktık” dedi.

“AZİZ MİLLETİMİZ DARBEYİ PÜSKÜRTTÜ”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “2 Yıl önce tam bu saatlerde yine bu meydanlarda hep beraberdik. Batmanlı hemşerilerimiz FETÖ darbe girişimine karşı silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış hain FETÖ terör örgütüne karşı, Cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu, silahlı kuvvetlerimizin içindeki yürekli askerlerimiz, emniyet mensuplarımız, özel harekatımız ve asil milletimiz sayesinde bu hain darbe girişimini bertaraf ettik. Onların amacı Türkiye'de bir iç savaş çıkarmak ve Türkiye'yi Suriyeleştirmekti. Allah göstermesin başarılı olsalardı işte bu meydanlarda bizler olamayacaktık. Bu millet o cesareti, o yürekli duruşunu Çanakkale ruhunun benzerini 15 Temmuz'da tekrar canlandırdı. Aslında bu hainlerin arkasında olan güçler pişman oldular. Çünkü milletin içindeki Çanakkale ruhunu uyandırdılar. Anadolu toprakları, son kale. Eğer Türkiye Cumhuriyetini düşürürseler, burayı işgal ederseler, alemi İslam’ın düşeceğini biliyorlar. Onun için devletimize, Cumhuriyetimize ve Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Bu asil millet dimdik, yürekli duruşuyla bu saldırıları bertaraf etti, bertaraf etmeye devam edecektir.”

“15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ”
Türk bayraklarıyla alanı dolduran kalabalık topluluk, cep telefonlarının ışıklarıyla alanı renk cümbüşüne döndürdü. Alandaki topluluğa seslenen Milletvekili Ziver Özdemir, 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını belirterek: “15 Temmuz 2016’da Çanakkale ruhunu yeniden canlandı. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece hiçbir güç ülkemize dil uzatamayacak. Bizler şehit kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. 15 Temmuz’da canı ve kanı pahasına bu toprakları ve bayrağımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum” diye konuştu. Öte yandan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Deniz, öğrencileri tebrik etti. Gece geç saatlere kadar devam eden program, ilahi konserlerin ardından sona erdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim