**Batman Üniversitesi’nde ‘18 Mart Çanakkale Destanı’ paneli düzenlendi. Panelde konuşan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu: “Çanakkale zaferi, tarihin akışını değiştiren en önemli olaylardan biridir” dedi.

PANEL İLGİ GÖRDÜ
Batman Üniversitesi merkez kampüste düzenlenen ‘18 Mart Çanakkale Destanı’ paneline Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, bazı kurum müdürleri, üniversite akademik kadrosu ve öğrenciler katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. İbrahim Tellioğlu ve Malatya İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. Salim Cöhce, Çanakkale zaferini anlattı. Programda konuşan Rektör Aydın Durmuş: “Günümüzde ülkemiz üzerinde oynanmaya devam eden oyunları anlayabilmek için geçmişte yaşananları iyi okumalıyız. Çanakkale’de savaşanlar Türk-Kürt-Arap ayrımı yapmadan vatan topraklarını korumak için mücadele ettiler” dedi.

“MİLLET OLARAK KENETLENMELİYİZ”
Daha sonra söz alan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Prof. İbrahim Tellioğlu ise şunları söyledi: “Çanakkale zaferi, tarihin akışını değiştiren en önemli olaylardan bir tanesidir. Tarihin en güzel yanı geçmişimizden ders alarak geleceği inşa etmektir. Bugün Amerikan kimliği dediğinizde hemen akıllara askerlerin bayrak dikme sahnesi akıllara gelir. Fakat bizim tarihin her safhasında o kadar kahraman hikayelerimiz var ki. Ebediyete kadar film yapsak yetiştiremeyiz. İşte onlardan bir tanesi Çanakkale zaferidir. Biz, bu ülkeyi yurt edinirken çok fedakarlıklarda bulunduk. Hala da bulunuyoruz. Burada yaşamak zor. Buradaki Belediye Başkanının bir günde yaşadığını Finlandiya bir ayda yaşamıyor. Millet olarak bir haftada yaşadığımız olayları İsveç bir yılda yaşamıyor. Bu yüzden birbirimize kenetlenmemiz lazım.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim