KAZASIZ GÜNÜN GEÇMEDİĞİ YOL
Her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği Batman Organize Sanayi Bölgesi-Beşiri yolunun güvenli hale getirilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ihalesini gerçekleştirdiği karayolu, yeniden düzenlenecek. Aydınlatma ve yol güvenliğinin yanı sıra kaldırımların da yapılacağı güzergah güvenli hale getirilecek. Bu yılın ilk ayında meydana gelen yaklaşık 20 trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı.

HASANKEYF YOLUDA DUBLE OLUYOR
Batman-Binatlı arasındaki 7,5 kilometrelik tek şeritli Hasankeyf yolunda da taş dolgu ve toprak temizleme çalışması hızlandı. Yeni yerleşim bölgesinin olduğu Akça, Binatlı bölgesini rahatlatacak yol çalışması yaklaşık 100 Milyon liraya mal olacak. Batman-Binatlı arasındaki 7,5 kilometrelik yolun yıl sonuna kadar tamamlanması planlanırken, yapımcı firmanın OSB yolunun yapımına 2023’ün başlarında başlayacağı bildirildi.

OKULLAR BÖLGESİNE BUTONLU YAYA GEÇİDİ
‘Okullar bölgesi’ olarak bilinen Özel İdare Genel sekreterliğine yakın alanda ise butonlu yaya geçişine kavuşuyor. Liseli gençlerin olası kazalarla karşılaşmaması için velilerin çağrısı üzerine yetkililer harekete geçti. Karayolları Bölge Müdürlüğü, okullar bölgesini yakın bir sürede butonlu geçiş sistemine kavuşturacak. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim