*Ocak ayından bu yana asgari ücrete mahkum edilen TPIC çalışanları işlerine dönebilmek için hak arayışını sürdürüyor. Siyasi parti, Milletvekilleri ve STK temsilcilerinden destek alan petrol emekçileri, “İşimizi istiyoruz” diyorlar.

*TPIC’te çalışan 350 işçinin TPAO’nun yan kuruluşu olan TPOC’a kaydırılabileceğini belirten Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, “Batı illerinden bu şirkete alınacak elemanlar yerine TPIC işçileri değerlendirilmelidir” dedi.

TPIC İŞÇİLERİ ARAYIŞTA

Ocak ayından bu yana iş akitleri feshedilen ve asgari ücrete mahkum edilen 750 işçiden 350’sinin Batmanlı olduğunu belirten Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, petrol emekçilerinin haklı mücadelesinin yanında olduklarını söyledi. Petrol İş Sendikasından destek isteyen mağdur işçilerden Mehmet Aslan, Gökhan Demirtaş ve Eyüp Uğran, işlerine dönebilmek için sorunlarını siyasi parti Başkanları, Milletvekilleri ve STK temsilcileri ile paylaştıklarını söylediler. 7 Haziran seçimi öncesinden  işlerine dönmek istediklerini kaydeden TPIC işçileri, “Önümüzdeki günlerde de Batman’ın kanaat önderlerini ziyaret edip işimize dönebilmenin desteğini talep edeceğiz” dediler.

“TPOC’TA ÇALIŞABİLİRLER”

Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, TPAO bünyesindeki TPOC’a alınacak elemanlar arasında öncelikli olarak TPIC işçilerinin olmasının gerektiğini ifade etti. Şube Başkanı Tekik, şöyle konuştu : “Batmanlı 356 işçinin daha önce çalıştığı TPIC’te çalışanların mağduriyetinin en kolay çözüm yolu TPAO’nun yan kuruluşu olan TPOC’ta çalıştırılmalıdır. İstenilirse bir gecede 350 çalışana bu imkan yaratılabilir. Batı illerinden eleman alınacağına aylardır asgari ücrete mahkum edilen TPIC emekçilerine bu öncelik  tanınmalıdır. 8 ila 15 yıl TPIC’te çalışan emekçiler daha önce ortalama 2.5 bin TL maaş alırken şimdi aylık 950 TL ücretle ailelerini geçindirmek zorunda kalıyorlar. Emekçilerin haklı mücadelesini destekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim