** Halkların Demokratik Partisi il yöneticileri ve Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Beşiri-Uğurca köyündeki Ezidilerin bayramını kutladı. Ezidiler, kutsal bayramları ‘Çarşema Sor’da yumurta tokuşturdu.

 

BAYRAMI KUTLADILAR

Batman’ın Beşiri ilçesi Uğurca (Qorık) köyündeki çadır kente sığınan Ezidiler, kutsal bayramları ‘Çarşema Sor’da yalnız değildi. Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanları Abdulbari Karaağaç, Rojda Sürücü, DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir ve İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte çadır kentteki Ezidileri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Bayramda yalnız kalmadıklarını belirten Ezidi Kenan Kartal: “Kutsal bayramımızda yanımızda olan HDP yönetimi ve Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ile bayramımızı kutlayan herkese teşekkür ederiz. Bayramımızı evimizde kutlamak isterdik. Ancak IŞİD çetesi yüzünden bayramı buruk kutluyoruz” dedi. Ezidi Ali Kartal ise daha önce yaşamını yitiren Ezdiler için ‘tarkin’ okudu.

 

“BİZDE AYIRIM YOK”

Çadır kentteki ‘Çarşema Sor’ bayramı kutlamalarına katılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, hiçbir zaman ayrımda bulunmadıklarını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu: “Zorunlu nedenlerden dolayı Şengal’den göç edenler var. Ezidiler, kendi topraklarına geldiler. Hiçbir zaman bölgeleri ayırmadık. Hangi dinden olursa olsun, Kürtler kardeştir. Her zaman birlikten yanayız.” Öte yandan Ezidi erkekler ve kadınlar bayram nedeniyle renklendirilmiş yumurtaları tokuşturduktan sonra birlikte yemek yedi. HDP heyeti, kutlamaların ardından Gercüş ilçesinde taziye ziyaretinde bulundu.



Editör: TE Bilişim