**Batman’ın modern semtlerinden Çamlıtepe’de sakinleri, ulaşım sorunu yaşıyor. DDY rayları üzerinden ulaşımlarını sağlayan sakinlerin büyük bölümü, Yaşam Parkı’na da sulama kanalı üzerindeki demir boru üzerinden geçerek ulaşıyor.

“KANAL ÜZERİNDE GEÇİŞ OLMALI”
Çamlıtepe mahallesinde DSİ sulama kanalı dibindeki sakinler, ulaşımda sorunlarla boğuşuyor. DDY rayları ve sulama kanalı üzerindeki demir borular üzerinden ulaşımlarını sağlamaya çalışan mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor. Sulama kanalı üzerinde farklı noktalara köprüler yapılması gerektiğini belirten mahalle sakinleri: “Yol talebimizi defalarca ilgili kurumlara ilettik. Ancak bir sonuç alamadık. Mevcut yol üzerinden ulaşımımız 40 dakika sürüyor. Ancak kanal üzerinden ise yol mesafesi 10 dakikaya düşüyor. Öğrencilerimiz okul ulaşımı da sıkıntılı oluyor” dediler.

ÇOCUKLAR PARKA BÖYLE ULAŞIYOR
Batman Belediyesi’nin geçen yıl Çamlıtepe’ye kazandırdığı modern parka ulaşımda da sıkıntılar yaşanıyor. DSİ’nin çevredeki tellerini söken çocuklar, kanal üzerindeki demir boruların üzerinden parka ulaşıyor. Çocuklarının tehlikelerle karşı karşıya olduklarına da dikkat çeken 4037 sokak sakinleri, şöyle devam etti: “Mahallemize güzel bir park kazandırıldı. Ancak parkın tek girişi var. Bu da yetersiz. Çocuklarımız da haliyle parka en kısa yoldan gitmeye çalışıyor. Yetkililerden isteğimiz ulaşım sorununun bir an önce çözülmesi. Talihsiz bir olay yaşanmadan ilgili kurumları göreve davet ediyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim