Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Çamlıtepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 20 Bin ton kapasiteli içme suyu deposunun hizmete girmesi için düğmeye bastı. Deponun devreye alınma programında açıklamalarda bulunan Vali Şahin; “Normalde 1-2 yılda bitirilebilecek bir inşaatı biz 5-6 ay gibi çok kısa bir sürede tamamladık. Şehrin büyük sorunlarına neşter vurduk” dedi.

“ZOR İŞLERİ YAPTIK”
Batman’ın su stokunu sağlayacak 20 Bin ton kapasiteli içme suyu deposu tamamlanarak devreye alındı. Çamlıtepe mahallesindeki su deposunu gazetecilere tanıtan Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin, Batman’ın toplam içme suyu depolama kapasitesinin iki katına çıkardıklarına dikkat çekti. Kentin büyük sorunlarına neşter vurduklarını ifade eden Vali Şahin; “Normalde 1-2 yılda bitirilebilecek bir inşaatı biz 5-6 ay gibi çok kısa bir sürede tamamladık. Batman Belediyesini devraldığımızdan beri böyle büyük ve zor meselelerin üzerine gidiyoruz. Daha sempatik kolay işler yapabilirdik, siyasi rantı daha yüksek olan işler yapabilirdik. Ama bizden önceki yönetimlerin pek yanaşmadığı zor, zahmetli ve maliyeti yüksek işlere biz girdik ve büyük meselelerin çözümü için sorunlara adeta neşter vurduk. Bu içme suyu deposu bunlardan birisi” dedi.

“UCUZ POPÜLİZİMLE
BELEDİYECİLİK OLMAZ”

Önceki yönetimleri eleştiren Vali Şahin, şöyle devam etti; “130 kilometre asbestli boru var ve insanlarımız maalesef bu kanserojen borulardan içme suyu kullanıyor. Biz bir buçuk sene içerisinde 30 kilometre asbestli boru değiştirdik. Keşke bizden önceki yönetimler de ucuz popülizme değil de şehrin gerçek sorunlarına eğilebilselerdi bugüne bunlar çözülmüş olurdu. Eleştiri almayı göze alarak bu büyük sorunların üzerine gittik. Aynı şekilde kanalizasyon ve yağmur suları içiçe geçmişti, hala da öyle. Bunları peyder pey çözmenin gayreti içerisindeyiz. Ucuz popülizimle belediyecilik olmaz. Uğraş verdiğimiz imar, altyapı, içmesuyu gibi büyük işlerin değeri ilerde daha iyi anlaşılacaktır.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim