**50 Yıllık kangrenleşen sorun, çözüme kavuşuyor. Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir ile birlikte ‘Kentsel dönüşümün’ lansmanını yaptı. Üç mahallede 86 binanın yıkımı gerçekleştirilecek. Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin, ilk etapta 80 Milyon TL’lik bir kamulaştırmanın yapılacağını söyledi.

“BÜYÜK RÜYA VE PROJE…”
İluh deresi çevresinde kentsel dönüşümün lansmanı Belediye konferans salonunda yapıldı. Vali Hulusi Şahin, Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, Belediye Başkan yardımcıları, Tapu Müdürü Aziz Şimşek ve üç mahalle muhtarının katıldığı ‘Kentsel dönüşüm lansmanı’ öncesinde konuşan Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin; “İluh deresi kentsel dönüşümünde süreç olabildiğince şeffaf ilerlesin istiyoruz. Bu büyük rüya ve proje artık gerçekleşiyor. Bu önemli projede emeği çok olan insanlara teşekkür etmek istiyorum. Başta Milletvekilimize teşekkür ediyoruz. Bakanlıklarımızın çok sıcak destekleri var. En büyük teşekkürü de o bölgede yaşayan insanlarımıza ediyoruz. Çünkü onların pozitif yaklaşımı olmazsa bu projenin başarıya ulaşma imkanı olmaz. Bugüne kadar kamuoyunun hep desteğini gördük. Bu desteğin devamını diliyoruz.”

İLK ETAPTA 86 YAPI YIKILACAK
Vali Şahin, ilk etap çalışmalarında 86 yapının kamulaştıracağını ifade etti. Geçen yıl iyi niyet gösteren gayrimenkul sahiplerinin 2022 fiyat artışlarından da yararlanacağını belirten Vali Şahin, şöyle devam etti; “Bu mega projesi kapsamında yol haritasını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Tarihi bir fırsattır. 50 Yıldır çözüm bekleyen soruna neşter vuruyoruz. Yaklaşık 80 Milyon TL civarında bir kamulaştırma yapılacak. Yanlış anlaşılmasın biz İluh deresi kenarına yeni bina yapmayacağız. Yıktığımız binaların parasını peşin vereceğiz. O bölgeyi cazip hale getirmeye çalışacağız.”

ÖZDEMİR: “DİĞER ETAPLARA DA HAZIRLIK YAPTIK”
Daha sonra söz alan Milletvekili Ziver Özdemir ise şöyle konuştu; “Bu işin mimari sayın Valimizdir. Bizim de uzun yıllardır verdiğimiz mücadele biliniyor. İluh deresi ilimizin en kronik sorunlarından biri. Çözüm iradesini Valimiz gösterdi. Biz de Batman’ın bu temel sorununda üzerimize düşeni yaptık. Bizler her zaman fahri olarak ilimizin tüm sorunlarının çözümünde rol almaya hazırız. Çalışmaların 1. Etabı başladı, diğer etaplara da hazırlığımızı yaptık. Bu süreç sorunsuz bir şekilde inşallah sonuçlanacaktır. Belediyelerimizin Batman’a yönelik tüm hizmetlerini ve çalışmalarını takip etmek fahri olarak görevimizdir” dedi. Açıklamaların ardından Kentsel Dönüşüm Müdürü Cengiz Canpolat, çalışmalarla ilgili sunum yaptı. (Reşat Yiğiz) 

Editör: TE Bilişim